Ποιο είναι το πλεονέκτημα των πολωμένων γυαλιών;


Επί του παρόντος, τα πολωμένα γυαλιά είναι πολύ δημοφιλή. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα μοντέλων με πολωτικά φίλτρα. Σας επιτρέπουν να προστατεύετε τα μάτια σας από την εκτυφλωτική λάμψη, η οποία σχηματίζεται όταν το φως του ήλιου αντανακλάται από την επιφάνεια του νερού, το χιόνι, τους τοίχους και τις στέγες των σπιτιών, καθώς και από το οδόστρωμα και άλλες οριζόντιες επιφάνειες. 

 

Αυτά τα προϊόντα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της όρασης όταν ταξιδεύετε, ψαρεύετε και οδηγείτε αυτοκίνητο. Πολλοί ενδιαφέρονται για το αν η πόλωση είναι απαραίτητη ή απλώς μια άλλη εφεύρεση των marketers. Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, πρέπει να κατανοήσετε τις ιδιαιτερότητες της εξάπλωσης της λάμψης και τον αντίκτυπό τους στα όργανα της όρασης. 

 
 

Τι σημαίνουν πολωμένα γυαλιά ηλίου; 

 

Οι φακοί των πολωμένων μοντέλων έχουν δομή πολλαπλών στρώσεων, μέσα στην οποία υπάρχει ένα διαφανές φιλμ που λειτουργεί ως φίλτρο. Σε πιο προσιτά ανάλογα αυθεντικών προϊόντων (αντίγραφα), συνήθως κολλιέται μόνο στη μία πλευρά και επομένως τρίβεται και ξεφλουδίζει με την πάροδο του χρόνου. 

 

Όλα εξαρτώνται από το πώς εξαπλώνονται οι ακτίνες φωτός - κάθετα ή οριζόντια. Το φως που ανακλάται από αντικείμενα σε κάθετη κατεύθυνση επιτρέπει στα μάτια να αναγνωρίζουν χρώματα, αντιθέσεις και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Επομένως, η δομή του φίλτρου πόλωσης μεταδίδει αυτόν τον τύπο δέσμης. Τα μόρια στο φιλμ είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν παράλληλες κάθετες σχισμές ανάμεσά τους που επιτρέπουν τη διέλευση του κατακόρυφου φωτός. 

 
 

Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι: 

  • προστατεύστε τα όργανα της όρασης από την αντανάκλαση (κοντά σε νερό, σε χιονισμένο χωράφι κ.λπ.). 
  • μείωση της καταπόνησης των ματιών. 
  • αυξήστε την οπτική άνεση, τη σαφήνεια και την αντίθεση της εικόνας. 
  • αύξηση της ασφάλειας οδήγησης. 

 

Όταν ψωνίζετε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα γυαλιών, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία γυναικείων, ανδρικών και παιδικών μοντέλων με πόλωση και διαφορετικούς σκελετούς. Μπορείτε να επιλέξετε γυαλιά ηλίου, διοπτρικά ή ειδικά σχεδιασμένα για υπολογιστές. 


Πώς ελέγχεται η πόλωση των γυαλιών;