Συνάντηση Παναγιώτη Χριστόφα με τον Παύλο Τριανταφυλλίδη


Συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, πραγματοποίησε την Παρασκευή 17 Μαρτίου ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» και υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτης Χριστόφας. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι τρόποι συνεργασίας ανάμεσα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον Δήμο, με στόχο την διάσωση, ανάδειξη και αξιοποίηση μνημείων αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος μέσα από συνέργειες ή συμπληρωματικές ενέργειες των δύο φορέων.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πορεία και τα χρονοδιαγράμματα των έργων που είναι σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως τα έργα στην περιοχή του Άνω και Κάτω Κάστρου, στο Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης, στο Βαλιδέ Τζαμί, σε εκκλησιαστικά μνημεία κ.α. Ιδιαίτερα αναφορά έγινε για τις προς ένταξη προτάσεις έργων και μελετών από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου τόσο στο νέο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όσο και στα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, για την πόλη της Μυτιλήνης αλλά και για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που βρίσκονται εκτός αστικού ιστού, στα χωριά μας.

Επίσης, ο κ. Χριστόφας παρουσίασε στον κ. Τριανταφυλλίδη τις προτάσεις της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ», που αφορούν τον χώρο του Πολιτισμού και έχουν τεθεί σε διαβούλευση, ενώ συζητήθηκαν και άλλες προτάσεις και σκέψεις καθώς και οι προοπτικές υλοποίησής τους