Εκπαιδευτική επίσκεψη από το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στην ποτοποιία Σαμαρά


Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης θέλοντας να γνωρίσει τις επιχειρήσεις του νησιού μας και γενικότερα  την επιχειρηματικότητα στο τόπο μας,  επισκέφτηκε στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων την ποτοποιία Σαμαρά πού βρίσκεται στον Παπάδο  της Γέρας. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν, να εκφράσουν απορίες, να ενημερωθούν και γενικότερα να γνωρίσουν μία από τις επιχειρήσεις πού δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών στο νησί μας. 


Ο υπεύθυνος και γενικός σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Αναγνώστου, ξενάγησε τα παιδιά τόσο στο χώρο της παραγωγής όσο και στο χώρο της συσκευασίας και διανομής του ούζου. Γνωρίσαμε τα μυστικά της παραγωγής του ούζου, καθώς επίσης και τον τρόπο διανομής του. Στο τέλος κεραστήκαμε από ένα γλυκάκι και από ένα μπουκαλάκι το οποίο περιείχε την  πρώτη ύλη για την παρασκευή του ούζου, γλυκάνισο από την περιοχή του λισβορίου της Λέσβου.


Γενικότερα ήταν μία εμπειρία στο χώρο της παρασκευής ενός από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού μας.


 Ευχαριστήσαμε τους υπευθύνους στην ποτοποιία Σαμαρά .


 Το 5ο Γυμνάσιο έχεις σκοπό στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων και της προώθησης της επιχειρηματικότητας να επισκεφτεί όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις στο νησί μας, ούτως ώστε τα παιδιά να είναι ενημερωμένα για την επιχειρηματική δραστηριότητα που υπάρχει στο νησί μας.