Ανθρωπιστική βοήθεια στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας από τους Προσκόπους της Λέσβου


Οι Πρόσκοποι της Λέσβου μαζί με τους Προσκόπους όλης της Ελλάδας εκφράζουνε την οδύνη τους για τις χιλιάδες νεκρών από τους σεισμούς στην Τουρκία και την Συρία. Έχοντας υποσχεθεί να βοηθάνε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση καλούνται για μια ακόμα φορά να κάνουν την υπόσχεση τους πράξη. 

«Οι στιγμές επιβάλλουν να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο, ώστε η προσφορά και η αλληλεγγύη να ανακουφίσουν τους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση με την οποία γίνεται γνωστή η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές. 

Καλούνται οι πολίτες και όλα τα μέλη και οι φίλοι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στη Λέσβο που επιθυμούν να συνεισφέρουν, κινητοποιώντας οικογένειες, συμμαθητές, φίλους, συγγενείς κ.ά., να συγκεντρώσουν τα παρακάτω αγαθά, στο κτήριο του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο Μακρύ Γιαλό (Ελευθερίου Βενιζέλου 20). Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 10.00 - 12:00 και από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 17.00 - 20.00. 

Οι ανάγκες που καλούμαστε να καλύψουμε αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα παρακάτω αγαθά: 

Α. Χειμερινά ρούχα για παιδιά και ενήλικες: 

Μπουφάν 

Αδιάβροχα 

Μπλούζες 

Φόρμες 

Παντελόνια 

Μπότες – Γαλότσες 

Φούτερ – Πουλόβερ 

Γάντια 

Σκουφάκια 

Κάλτσες 

Εσώρουχα (Μη χρησιμοποιημένα) 


Β. Τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, παιδικές τροφές (σκόνη γάλακτος), κονσέρβες (όχι χοιρινό κρέας) 


Γ. Αγαθά ατομικής υγιεινής, παιδικές πάνες και σερβιέτες 

Δ. Λοιπά είδη: 

Στρώματα για σκηνές 

Κουβέρτες (μη χρησιμοποιημένες) 

Υπνόσακοι (μη χρησιμοποιημένοι) 

Θερμός 

Φακοί και φανάρια χειρός 

Power-bank 

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου μαζί με αυτά που θα συγκεντρωθούν από τους Προσκόπους των Περιφερειακών Εφορειών της Αττικής και θα μεταφερθούν στη Λέσβο ατμοπλοϊκά την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, θα μεταφερθούν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου ατμοπλοϊκά και θα παραδοθούν στο Δήμο Αϊβαλί στα απέναντι Μικρασιατικά παράλια απ’ όπου και θα σταλούν στοχευμένα και με ασφάλεια στις πληγείσες περιοχές. 

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.