Γενική Συνέλευση & Κοπή Πίτας Πο. Συ. Λέσβου 2023


Στις 5/2/2023 και ώρα 19:00 στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου Elysion, στη Νεάπολη της Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. 
Κληθέντες να ψηφίσουν θετικά τον προϋπολογισμό του 2023 και ισολογισμό του 2022, βρέθηκαν παρόντες το 100% των ταμειακά εντάξει μελών του 2023, υποχρεωτική παράμετρος για να δοθεί η εκκίνηση της διαδικασίας. 

 
Προεδρεύει ο Πρόεδρος κος Λασκαρίδης Ιγνάτης και τηρεί τα πρακτικά ο Γενικός Γραμματέας κος Ανεζίνος Τάκης. Ο Ταμίας κος Παναγιώτης Δουκαρέλλης συνέταξε και παρέδωσε στον πρόεδρο κατάσταση των παρόντων ταμειακά εντάξει μελών και ο πρόεδρος έδωσε εντολή έναρξης των εργασιών. Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με τον απολογισμό του 2022 που ανακοινώθηκε από τον ταμία του Πο. Συ. Λέσβου, και ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του προϋπολογισμού του 2023 από τον κο Παναγιώτη Δουκαρέλλη. 

 
Το Δ.Σ. της Γ.Σ. θέλει για ακόμη μια χρονιά να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του, που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του 2023 κι έδειξαν μ αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στο σύλλογο, αλλά και το ενδιαφέρον τους στην εξέλιξη των ποδηλατικών στο νησί, καθώς συμβάλουν μ αυτόν τον τρόπο τα μέγιστα και με την παρουσία τους γεμίζουν δύναμη το Δ.Σ. για το έργο του 2023. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παραδοσιακή κοπή πίτας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. 
Σε μια λαμπρή τελετή την Κυριακή 5/2/2023 στο ξενοδοχείο Elysion, συγκεντρώθηκαν τα μέλη του Πο. Συ. Λέσβου, φίλοι του ποδηλάτου, μαζί με εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και άλλων αρχών για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα. Ήταν η 12η φορά που οι ποδηλάτες Λέσβου έκοψαν την πίτα τους, σε μια εκδήλωση πιο μεγάλη και πιο λαμπρή απ' όλες. Η μεγάλη αίθουσα του Elysion δεν χρειάστηκε πολύ για να γεμίσει. 

 
Η τελετή συνεχίστηκε με τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, από τον Γενικό Γραμματέα Ανεζίνο Τάκη και συνεχίστηκε με την ομιλία του προέδρου Ιγνάτη Λασκαρίδη και την αναφορά του στη χρονιά που διανύουμε. 

 
Αμέσως μετά ακολούθησαν οι βραβεύσεις από το Σύλλογο τους 2 Πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Αστέριος Νιδήμος και ο Γιάννης Γιαννόγλου κλήθηκαν ν' ανέβουν στο βήμα για να βραβευτούν από τον Πρόεδρο κο Λασκαρίδη. 

 
Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας από το "Ζαχαροπλαστείο Γαρδένια" (χορηγό του Συλλόγου) και το μοίρασμα της στους καλεσμένους. 

 
Με κλήρωση λαχνών μοιράστηκαν 40 δώρα σε αντίστοιχους τυχερούς, κι έτσι έκλεισε το τελετουργικό τμήμα της εκδήλωσης, 

 
Ακολούθησε ποδηλατική συζήτηση σε όλη την αίθουσα. Με ευχές από όλους για το νέο χρόνο, ολοκληρώθηκε η κοπή πίτας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου 2023. 


Να ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσία τους, τον βουλευτή Λέσβου κο Γιάννη Μπουρνού, τον κο Δημοσθένη Χατζηγιάννη πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, τον σύμβουλο του Δημάρχου κο Τάσο Μπαλή, τον πρόεδρο της Κοινότητας Μυτιλήνης κο Αλέκο Κουζινόγλου και τον πρωην αντινομάρχη και υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης κο Παναγιώτη Χριστόφα. Να τονίσουμε ότι θεωρούμε πάρα πολύ σημαντική την εκπροσώπηση των μεγαλύτερων θεσμών της πόλης μας, στην ετήσια τελετή μας, κάτι που δείχνει τη σημασία που αρχίζουν πλεον να δείχνουν οι αρχές του τόπου στα ποδηλατικά θέματα του τόπου μας, κάτι που σίγουρα μας τιμά ιδιαίτερα. 


Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και το Ξενοδοχείο Elysion (χορηγό του Συλλόγου), για την παραχώρηση του χώρου, για την ομαλή διεξαγωγή της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και της Κοπής Πίτας του 2023 του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.