Δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά την περίοδο των εορτών


Τον Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας στο Πλωμάρι επισκέφθηκε χθες, ο Πρόεδρος του  Περιφερειακού Τμήματος  Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης μαζί με εθελοντές του Τμήματος προκειμένου να παραδώσουν στον Διευθυντή κ. Στέφανο Σανιδά τρόφιμα που είχε συγκεντρώσει το Περιφερειακό Τμήμα και να ανταλλάξουν ευχές με τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.  

Κατά την διάρκεια των εορτών, αντίστοιχες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν από το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ζαχάρειο Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Παρασκευής όπου προσέφεραν τρόφιμα, καθώς και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου «Η Θεομήτωρ» όπου προσέφεραν τρόφιμα και ρούχα για τους τροφίμους. 

Επίσης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εθελοντές του Τμήματος από την περιοχή του Μολύβου προσέφεραν βασιλόπιτες σε ευάλωτες οικογένειες της περιοχής. Τις βασιλόπιτες προσέφερε το αρτοποιείο του κ. Ιωάννη Μπορατζή, τον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος ευχαριστεί ιδιαίτερα για την ευγενική προσφορά του.  

Το Περιφερειακό Τμήμα Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απευθύνει πρόσκληση στους συμπολίτες μας που διαθέτουν ρούχα & υποδήματα σε καλή κατάσταση, εφόσον επιθυμούν, να τα παραδίδουν στην Κοινωνική Ιματιοθήκη του Τμήματος που λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 8 π.μ. – 10 π.μ. στην οδό Γεωργίου Κορτέση (αδιέξοδο) στην περιοχή της Καλλιθέας στην Μυτιλήνη. Αντίστοιχα οι συμπολίτες μας που επιθυμούν μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ρούχα & υποδήματα τις ίδιες ημέρες και ώρες. 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμπληρώνει φέτος 146 χρόνια αδιάκοπης εθελοντικής δράσης & προσφοράς βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.