Στην κοπή πίτας των Προσκόπων ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παραβρέθηκε  την Κυριακή 22.01.2023 στην εκδήλωση κοπής πίτας των Προσκόπων της Λέσβου συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου Πανάγο Κουφέλο και τους ειδικούς συμβούλους Γιώργο Σίμο και Μιχάλη Πολυπαθέλλη. 

Στον Περιφερειάρχη, ο οποίος έχει  διατελέσει κατά το παρελθόν  μέλος της Προσκοπικής Κοινότητας, απονεμήθηκε  από τον Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ξενοφώντα Σπιταδάκη  το μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού για την υποστήριξη του στην επισκευή του Προσκοπικού Περιβαλλοντικού Εκπαιδευτικού Κέντρου Ασωμάτου «Μανώλης Κοντέλλης».

Αμέσως μετά έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα ως παλιό λυκόπουλο και πρόσκοπο, να μου απονέμεται το μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού και είμαι ευτυχής που η σημερινή Περιφερειακή Αρχή συμβάλλει ενεργά στην εξέλιξη  της προσκοπικής κίνησης στη Λέσβο. Προσκοπισμός σημαίνει εθελοντισμός και είμαι εντυπωσιασμένος βλέποντας σήμερα τόσα πολλά παιδιά να βρίσκονται εδώ και να συμμετέχουν στις κοινωνικές δράσεις που πραγματοποιεί η προσκοπική κοινότητα. Θέλω να συγχαρώ τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Λέσβου Στρατή Μπαλάσκα για το έργο που επιτελεί και για το  παράσημο του «Αργυρού Φοίνικα», που του απονεμήθηκε. Χρόνια πολλά στους Προσκόπους της Λέσβου που φέτος γιορτάζουν τα 110 χρόνια από την ίδρυση τους».