Αυτοψία στην Βόρεια Λέσβο από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου μετά τους σεισμούς



Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρη επισκέφθηκε σήμερα 7.1.2023 την Βόρεια Λέσβο και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή του Μανταμάδου μετά τον σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:45 πμ σήμερα τα ξημερώματα και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν .

Ο Περιφερειάρχης , συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπο Τζελαϊδή ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί και τις ζημίες που σημειώθηκαν στην περιοχή, ενώ είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη καθώς και με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα και μετέφερε τις ως τώρα εκτιμήσεις του στην τοπική κοινότητα. Ο Περιφερειάρχης στη συνέχεια περιόδευσε στο Μανταμάδο και συνομίλησε με τους κατοίκους , οι οποίοι παραμένουν ψύχραιμοι, ευχόμενος το σεισμικό γεγονός να περάσει σε φάση εκτόνωσης..

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφερειακή Αρχή διά των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας με όλες τις δυνάμεις της, βρίσκεται σε εγρήγορση και κοντά στους κατοίκους , πράττοντας τα δέοντα για την αντιμετώπιση του γεγονότος και κάθε κατάστασης. Ενημερώνουμε και λαμβάνουμε ενημέρωση από τους ειδικούς και τον διευθυντή του ΟΑΣΠ κ. Λέκκα. Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην σεισμική ακολουθία και ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι σύντομα το φαινόμενο θα εκτονωθεί. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε ετοιμότητα και είναι στη διάθεση των κατοίκων για όποιον αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με ζημίες, προκειμένου να ενημερώσει και να επιληφθούμε. Θα αναμένουμε τις εντολές των αρμοδίων σεισμολόγων οι οποίοι ακόμα βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω του ιστορικού της περιοχής και παρακολουθούν την σεισμική ακολουθία. Εύχομαι να αποδειχθεί ότι το γεγονός βαίνει προς εκτόνωση.»