Κοπή βασιλόπιτας στο Αναγνωστήριο Αγιάσου με την ευχή το 2023 να ξεκινήσει η αποκατάσταση της στέγης



Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα των Φώτων, και ώρα 6 μμ, έγινε στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών και Φίλων του Πνευματικού μας Κέντρου.

Μετά τον αγιασμό του νέου έτους ακολούθησε η εθιμοτυπική κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κλεάνθης Κορομηλάς έκανε τον απολογισμό δράσης της περασμένης χρονιάς και τον προγραμματισμό της επόμενης και ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός του 2022 από το Μέλος του Δ.Σ Δημοσθένη Σκλεπάρη.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε διεξοδικά και με λεπτομέρειες σε όλες τις ενέργειες, τις συναντήσεις, τις συσκέψεις που έγιναν και το 2022 με στόχο να προχωρήσει το θέμα της αποκατάστασης της στέγης, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το 2023 θα ξεκινήσει επιτέλους το πολυπόθητο έργο.

Παρόλες τις αντιξοότητες τα τμήματα του Αναγνωστηρίου, μουσικό, χορευτικό, θεατρικό, βιβλιοθήκη, Λαογραφικό Μουσείο, λειτούργησαν πολύ ικανοποιητικά και η παρουσία του Αναγνωστηρίου ήταν διαρκής εντός και εκτός Λέσβου.


Η εκδήλωση έκλεισε με τα παραδοσιακά κάλαντα από τα Σαντούρια και τα Μπουζούκια του Αναγνωστηρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Φραντζής, οι Βουλευτές Νομού Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς και Μαρία Κομνηνάκα, ο Ταξίαρχος της 98 ΑΔΤΕ Πλιούμης Μιχάλης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλλη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Πολυπαθέλλης, ο Γ.Γ. του Δήμου Μυτιλήνης Ηρακλής Κουντουρέλλης, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Μιχάλης Φραντζέσκος, η Κοινοτάρχης Αγιάσου Διαμάντω Ρουγκέλλη και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.