Με μεγάλη επιτυχία η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Φίλια


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κοινότητα της Φίλιας που τίμησαν με την παρουσία τους τόσο κάτοικοι του χωριού, όσο και κάτοικοι ολόκληρου του νησιού.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν όλοι οι φορείς καθώς και πολλοί εθελοντές που ενίσχυσαν με την δράση τους ούτως ώστε η εκδήλωση αυτή να γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία.

Αναλυτικότερα θα πρέπει να σημειωθεί ότι προσφέρθηκαν δωρεάν στο κόσμο υπέροχες γλυκές δημιουργίες και ζεστό κρασί  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Ανάπτυξη», φοινίκια και κουραμπιέδες από τον Σύλλογο Τσιχράντα και χειροποίητη παραδοσιακή πλατσέδα από την Μαρία Καζάζη Ματακούλια Ι Ταβέρνα Παράδεισος.

Ο μικρός μαθητής του Μουσικού Σχολείου Καλλονής, Γεώργιος Φιλιανός ψυχαγώγησε το κοινό παίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες και όχι μόνο με την ηλεκτρική του κιθάρα, παρουσία και του ανθρώπου εκείνου που συνηγόρησε στο να λειτουργήσει το σχολείο αυτό στην Δυτική Λέσβο, Απόστολου Βαρελτζή, προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος εγκαινίασε με πολύ κόσμο την καμπάνια συλλογής δώρων «You can be a Santa Claus».

Συγκινητική ήταν η πράξη αλλοδαπού κατοίκου από χωριό της Δυτικής Λέσβου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η γυναίκα αυτή δώρισε δεκάδες χειροποίητα σκουφιά και γάντια που έπλεξε η ίδια για να προσφερθούν στα παιδιά του χωριού.

Ρόλο Άη Βασίλη ανέλαβε ο Θεόδωρος Βασιλείου σκορπίζοντας καραμέλες και χαμόγελα, ενώ η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κλεονίκη Μαρμάρου ανέλαβε την αφήγηση Χριστουγεννιάτικων Παραμυθιών και τον συντονισμό των παραβρισκόμενων για να τραγουδήσουν όλοι μαζί τα Κάλαντα των Χριστουγέννων.

Ο πρόεδρος του χωριού, Σταύρος Σκαλοχωρίτης, επιμελήθηκε του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, του φωτισμού και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού και όχι μόνο.

Παράλληλα το χορευτικό τμήμα Φίλιας με χοροδιδάσκαλο Κώστα Αγκοπιάν, διάνθησαν την εκδήλωση και έδειξαν τα βήματα για να ολοκληρωθεί με ακόμη περισσότερο κέφι.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Κοινότητα Φίλιας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ανάπτυξη», οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού και Καλφαγιαννείου Γυμνασίου, ο Σύλλογος Τσιχράντα, ο Σύλλογος Φιλιανών Μυτιλήνης, ο Ιππικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» και  ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Φίλιας.

Εθελοντική βοήθεια προσέφεραν η Μαρία Γερογιάννη, η Ελένη Σιβρή, η Μαρίνα Γρημάνη, η Μαρία Βαρδαξή, η Ελένη Βαρδαξή, η Ζαχαρώ – Μαριορίτσα Καλφαγιάννη και η Παναγιώτα Αλεξέλλη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη οι Δωροθέα & Λαμπροθέα Κικίνη, Ευαγγελία Μαρμάρου & Γεώργιος Σταυρίδης.

Τα παιδιά είχαν την χαρά να γράψουν τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη και να ζωγραφίσουν τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες του. Ακόμη μεταμορφώθηκαν σε ξωτικά,  τάρανδους & άλλες Χριστουγεννιάτικες φυσιογνωμίες στον πάγκο του facepainting, ενώ διασκέδασαν με τις γιγάντιες μπουρμπουλήθρες.

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο Παραδοσιακό Καφενείο Νησιώτης για την παραχώρηση εσωτερικού χώρου τόσο για το face painting όσο και για την τοποθέτηση βιβλίων της κοινοτικής βιβλιοθήκης που προσφέρθηκαν στο κοινό μέσα από την λειτουργία του δανεισμού. 

Επίσης η Κοινότητα Φίλιας εκφράζει ευχαριστίες σε όλους όσους προσέφεραν δώρα και τρόφιμα για την καμπάνια You Can be a Santa Claus, που συνεχίζεται έως τις 20 Δεκεμβρίου 2022 καθώς και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δημοσίευσαν και μετέδωσαν την είδηση της εκδήλωσης.