Π. Κουφελος: "Οι ένοπλες δυνάμεις της Λέσβου φυλάττουν «Θερμοπύλες» στέλνοντας ηχηρό μήνυμα"



« ΤΑΜΣ Βελλεροφών 2022 Νυχτερινή Αστραπή – Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη για την ετοιμότητα των ένοπλων δυνάμεων στη Λέσβο»

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022,ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου Πανάγος Κουφέλος εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη παρακολούθησε τη διακλαδική νυχτερινή άσκηση στρατευμάτων «ΤΑΜΣ Βελλεροφών 2022» στο Πεδίο Ασκήσεων Καμμένου Δάσους. Αξιωματικός Σχεδίασης της άσκησης ήταν ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης ενώ Αξιωματικός Διεξαγωγής της άσκησης ήταν ο Διοικητής 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόρης Μπουντλιάκης.

Στην άσκηση συμμετείχε μεγάλο μέρος στελεχών και οπλιτών θητείας της 98 ΑΔΤΕ με το σύνολο των οπλικών συστημάτων που διαθέτει.

Η κατάρτιση και ο υψηλός επαγγελματισμός όλων όσων συμμετείχαν στην άσκηση ήταν εμφανής και γέμισε ασφάλεια τους παρακολουθούντες ανυψώνοντας το ηθικό στους ακρίτες Λέσβιους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανάγος Κουφέλος σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η Λέσβος αποτελεί ζωτικό έδαφος στην επιχειρησιακή σχεδίαση των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της στρατηγικής της θέσης στο Αιγαίο. Η κατάρτιση, ο εξαιρετικά υψηλός επαγγελματισμός, η υπευθυνότητα, η πειθαρχία, το υψηλό ηθικό και ο ενθουσιασμός που διακρίνουμε στο πρόσωπο του Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγου Γρηγόρη Μπουντλιάκη, μεταλαμπαδεύτηκε σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που συμμετείχε στην άσκηση. Η ΤΑΜΣ «Βελλεροφών 2022» αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας το επιστέγασμα της άριστης και ρεαλιστικής εκπαίδευσής των στρατευμάτων της 98 ΑΔΤΕ και αποδεικνύει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεών για την αντιμετώπιση και εξουδετέρωση κάθε είδους απειλής.

Η Περιφερειακή Αρχή στέκεται αρωγός στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της στην ενίσχυση κάθε προσπάθειας της 98 ΑΔΤΕ.

Συγχαρητήρια στο διοικητή της ΑΣΔΕΝ, συγχαρητήρια στο Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, συγχαρητήρια στα στελέχη και σε όλους όσους συμμετείχαν στην άσκηση.

Για μια ακόμη φορά αποδείξατε με το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ότι εδώ στο ακριτικό νησί της Λέσβου διαθέτουμε αξιόμαχη δύναμη στρατού που φροντίζει για την Εθνική μας κυριαρχία, την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία μας. Οι ένοπλες δυνάμεις του νησιού φυλάττουν «Θερμοπύλες» στέλνοντας ηχηρά το μήνυμα ότι είμαστε πανέτοιμοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων . Η πατρίδα ήταν πάντα το Εθνικό μας κεφάλαιο. Οι Έλληνες στην μακραίωνη ιστορική πορεία τους, ανέδειξαν και απέδειξαν έμπρακτα την έννοια πατρίδα, ως υπέρτατη αξία και ύψιστο ιδανικό, ως το «τιμιότερον, σεμνότερον και αγιότερο» όλων.

Η 98 ΑΔΤΕ βρίσκεται στις επάλξεις και κρατά ψηλά τη σημαία της Αποτροπής, της Ισχύος και της Υπερηφάνειας».