Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά


Ελεύθερος θα παραμείνει ο 34χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, έπειτα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

Ο 16χρονος Ρομά, που νοσηλευόταν 9 μέρες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ώσπου εξέπνευσε και τόσο η οικογένειά του όσο και οι Ρομά ανά την Ελλάδα ζητούσαν την προφυλάκιση του αστυνομικού, ο οποίος παρέμενε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ρομά

Το δικαστικό συμβούλιο το πρωί της Δευτέρας τάχθηκε υπέρ του ανακριτή για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου. Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκομενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Γιατι προβλέπεται ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών που δεν μπορεί να παραταθεί και γιατί μέχρι την ώρα της απόφασης δεν είχαν διαβιβαστεί τα απαραίτητα έγγραφα (πιστοποιητικό θανάτου, ιατροδικαστική έκθεση κλπ). Αρχικά εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονιας.

Το προσεχές χρονικό διάστημα η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία και να ασκηθεί ποινικη δίωξη απο την εισαγγελια για ανθρωποκτονία τετελεσμένη. Ο κατηγορούμενος θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία και δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr