Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία για τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 17 Νοέμβρη, η συγκέντρωση και η πορεία του Εργατικού Κέντρου, των σωματείων και των φορέων, τιμώντας τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Παρά την βροχή, η πλατεία Σαπφούς γέμισε από εργατόκοσμο και νεολαία, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Το Πολυτεχνείο ζει-έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», Έξω από το ΝΑΤΟ, να κλείσουνε οι βάσεις-καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις».

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν η Αμαλία Γκίκα εκ μέρους του φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Παναγιώτης Κλαδίτης εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου.

 

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Γιάννης Ζαφειρίου αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε, πως: «Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που γράφονταν στις πύλες του Πολυτεχνείου

μας καλούν, 49 χρόνια μετά, να μείνουμε ανυπότακτοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, απέναντι στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ που ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία, που δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν προσφυγιά και σκορπούν φτώχεια και πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη.

 

Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις, να σταματήσει η παροχή «γης και νερού» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε «ορμητήρια πολέμου» αλλά και πιθανούς «στόχους».

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα».

 

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία μέσα από την αγορά της Μυτιλήνης, η οποία κατέληξε στο άγαλμα του Μιχάλη Μυρογιάννη και έγιναν καταθέσεις στεφάνων.