Απάντηση Δήμου Δυτικής Λέσβου στον Χήρα για τις Ιαματικές Πήγες Πολιχνιτου


Για την  τρικυμία εν κρανίω που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Νικολάου Χήρα σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου, η δημοτική αρχή αδυνατεί να απαντήσει. Είναι αδύνατον να αντιληφθούμε τί υπονοεί ο κ. Χήρας, τί ομολογεί, ποιό είναι το πραγματικό αίτημά του αλλά και ποιά είναι τελικά η θέση του. 

Σε κάθε περίπτωση, από τη δημοτική αρχή ανακοινώνεται η πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση (Πέμπτη 1/12 στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο) για ενημέρωση επί του θέματος της αξιοποίησης της πηγής Πολιχνίτου. Αν διαβάσαμε σωστά, το αίτημα που συνυπέγραψε ο κ. Χήρας και δύο μέλη της παράταξής του με τους 11 ακόμη δημοτικούς συμβούλους ήταν επ΄ ακριβώς για «ειδική συνεδρίαση με θέμα τον υπό εξέλιξη διαγωνισμό της ιαματικής πηγής Πολιχνίτου σε ιδιώτη».  

Επειδή όμως το θέμα είναι σοβαρό όσο κι αν κάποιοι το χρησιμοποιούν για να βγάλουν τα απωθημένα τους, στην ειδική συνεδρίαση ενημέρωσης της Πέμπτης (σ.σ. που αιτήθηκε συντεταγμένα η αντιπολίτευση) για τον διαγωνισμό, η Αντιπολίτευση οφείλει να διευκρινίσει και εκείνη στους δημότες τι ποιεί η αριστερά και τι εννοεί η δεξιά τάση της. Δεν γίνεται η πλευρά του κ. Χήρα να αιτείται για το επίμαχο θέμα αρχικά ειδική συνεδρίαση ενημέρωσης και έπειτα (δια του Τύπου) δημοτικό συμβούλιο. 

Δεν μπορεί η μία τάση να αποδοκιμάζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, η άλλη να την επιδοκιμάζει, τα «συνάδελφά» τους μέλη της Επιτροπής διαγωνισμού να απορρίπτουν την επένδυση ζητώντας επαναπροκήρυξη και όλοι μαζί μετά  να βαυκαλίζονται ότι υπερασπίζονται το συμφέρον των πηγών και των δημοτών του Πολιχνίτου. 

Ας παπαγαλίσουν λοιπόν σωστά όλες οι τάσεις της συντεταγμένης Αντιπολίτευσης το ζητούμενό τους και ας έλθουν να το πουν. Όχι σε εμάς, αλλά στους δημότες. Έρχεται δυστυχώς κάποτε και η στιγμή όπου και οι κρίνοντες κρίνονται.