Έρευνες χωρίς...αποτέλεσμα



Γράφει ο προεκλογικός 

Τα αποτελέσματα μιας διαδικτυακής έρευνας μέσω on line ερωτηματολογίου που πραγματοποίησε για λογαριασμό του www. Airetos.gr η εταιρεία GOOD Affairs, δημοσιεύονται σήμερα και αφορούν την αποτύπωση της κοινής γνώμης για τον Β Βαθμό Αυτοδιοίκησης και για τις κατά τόπους Περιφέρειες. 

 Τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνουν τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να ξανά ψηφίζεται από το 22,4% ενώ εμφανίζεται ένα ποσοστό που δεν θα τον ψήφιζαν ή μάλλον δεν θα τον ψήφιζαν που φτάνει το 69,3% έχουν γίνει αντικείμενο σχολιασμού από «αντιπάλους» του νυν Περιφερειάρχη οι οποίοι έχουν κάνει «σημαία» τα αποτελέσματα αυτά τα οποία βέβαια δεν ανταποκρίνονται και ιδιαίτερα στην πραγματικότητα. Και αυτό γιατί απλά η έρευνα διεξήχθη πανελλαδικά και στο δείγμα αυτών των 6848 ερωτηματολογίων που απαντήθηκαν δεν υπάρχει καμία απολύτως εικόνα πόσοι είναι αυτοί που συμμετείχαν στην έρευνα από το Βόρειο Αιγαίο. 

 Ακόμη και να υπάρχει ωστόσο αντιπροσωπευτικό δείγμα από το Βόρειο Αιγαίο, πράγμα εξαιρετικά απίθανο με βάση τα ποσοστά, υπάρχει και η πιθανότητα τα ερωτηματολόγια που είχαν ως απαντήσεις την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να απαντήθηκαν από κατοίκους της Αθήνας των Ιωαννίνων της Θεσσαλονίκης κτλ που απλά μπήκαν και επέλεξαν (καθώς υπήρχε η δυνατότητα επιλογής για ποια Περιφέρεια θέλει κάποιος να απαντήσει). 

Και αν πει κανείς γιατί να μπει στον κόπο ο εξ Αθηνών ή Θεσσαλονίκης κάτοικος να απαντήσει για το Βόρειο Αιγαίο, η απάντηση είναι προφανής. 

Από κει και πέρα το ερωτηματολόγιο ήταν στην διάθεση του οποιοδήποτε να το απαντήσει όσες φορές ήθελε. Και φυσικά αναφερόμαστε σε ερωτηματολόγιο που «διανεμήθηκε» μέσω FB με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αξιοπιστία, καθώς σε αυτό προφανώς και δεν έχουν πρόσβαση όλοι. 

Και δη στα χωριά και μεγαλύτερης ηλικίας. 

 Θα ήταν προτιμότερο να βλέπαμε πάντως τις δημοσκοπήσεις που γίνονται τηλεφωνικά, σε κατοίκους και ψηφοφόρους του Βορείου Αιγαίου και αφορούν όλες τις ηλικίες και είναι περισσότερο αξιόπιστες.

 Και τέτοιες υπάρχουν και δείχνουν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτές που «θέλουν» κάποιοι να παρουσιάσουν.

 Αυτά προς το παρόν…