Με επιτυχία το συλλαλητήριο στην Καλλονή


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου στο κέντρο του νησιού στην Καλλονή.

Ημέρα Πανελλαδικής απεργίας δεν μπορούσε οι βιοπαλαιστές αγρότες να μην βρίσκονται στο δρόμο. Η ακρίβεια μαστίζει όλα τα λαϊκά στρώματα και επιπλέον τον πρωτογενή τομέα αφού η επίδραση στη παραγωγική διαδικασία είναι οδυνηρή. Μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα μας απηύθυναν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής και μέλος του ΔΣ του σωματείου εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σήμερα δόθηκε ένα πρώτο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι οι φτωχοί μικρομεσαίοι αγρότες αντάμα με τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρούς βιοτέχνες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τους νέους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν συμβιβάζονται  με επιδόματα ψίχουλα ούτε με μισθούς πείνας, ούτε με εξευτελιστικές συντάξεις. Δεν συμβιβάζονται με το κρύο και το σκοτάδι που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας δεν θέλουν να παράγουν προϊόντα που οι τιμές παραγωγού είναι κάτω του κόστους παραγωγής τους, αλλά για τα λαϊκά νοικοκυριά να είναι απρόσιτα, αφού φτάνουν στο ράφι πανάκριβα. Θέλουν να παράγουν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα που θα τους αφήνουν ένα εισόδημα για να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους , αλλά και ο λαός να μπορεί να τα καταναλώσει.

Σήμερα δόθηκε η υπόσχεση ότι ο αγώνας μας θα δυναμώσει με την οργάνωση στα πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους. Θα δυναμώσει η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Σήμερα ήταν η αρχή ενός αγώνα που θα συνεχιστεί με διάφορες μορφές δράσεις  το επόμενο διάστημα γιατί μας περιμένει ένας βαρύς χειμώνας. Όχι βαρύς απ’ τις καιρικές συνθήκες αλλά βαρύς για την ίδια την επιβίωσή μας.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας και στόχος η νίκη. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε.