Κιβωτός του Κόσμου: Έστελναν παιδιά να μαζέψουν ελιές στη Μυτιλήνη – Νέες καταγγελίες


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, τη στιγμή που οι καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.

Την ώρα που οι καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, τα οποία είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους αναζητώντας στοργή και φροντίδα στις δομές μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης – της οποίας, μάλιστα, ηγείτο ένας ιερέας, αυξάνονται μέρα με τη μέρα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως και προκαλούν φρίκη.

Δύο χαρακτηριστικά γεγονότα

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, άνθρωπος που εργαζόταν για την δομή για πολλά χρόνια στις οικονομικές υπηρεσίες ανέφερε δύο χαρακτηριστικά γεγονότα.

Πρώτον, η δομή φαίνεται να έστελνε τα παιδιά στην Μυτιλήνη προκειμένου να μαζέψουν ελιές για λογαριασμό μεγάλων γαιοκτημόνων των περιοχών εκεί.

Τα παιδιά που πήγαιναν και μάζευαν τις ελιές δεν είχαν καμία απολύτως αμοιβή για την εργασία τους και τελικώς το ποσό το έπαιρνε η Κιβωτός του Κόσμου σε μορφή χορηγίας.

Μάλιστα προς διευκόλυνση των μετακινήσεων των παιδιών σε αυτά τα μέρη η δομή φαίνεται να «βάφτιζε» τα ταξίδια εργασίας σε κτήματα ως «εκπαιδευτικές» εκδρομές.

Δεύτερον, περίπου 115 εκατ. ευρώ φαίνεται να είναι ο τζίρος της Κιβωτού του κόσμου τα τελευταία 10 χρόνια και από αυτά τα 115 εκατ. ο Εισαγγελέας διερευνά ήδη τα 89 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πλέον, στο επίκεντρο της έρευνας των εισαγγελιών είναι δύο νέα πρόσωπα «κλειδιά». Πρόκειται για δύο νέα παιδιά τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά και θα πρέπει ενόρκως να καταθέσουν.

Οι εισαγγελείς έχουν εντοπίσει αυτά τα δύο πιθανά νέα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης τα οποία φοβούνται να καταθέσουν. Το πρώτο από αυτά τα παιδιά φέρεται να προέκυψε μέσα από την κατάθεση του βασικού καταγγέλλοντα, του 19 χρόνου, ενώ το δεύτερο παιδί φέρεται να προέκυψε μέσα από μια άτυπη μαρτυρία μιας πρώην εργαζομένου στην Κιβωτό του Κόσμου.