Οι πρόσκοποι της Μυτιλήνης στο Jamboree on the Air



Πολλές δεκάδες Λυκόπουλα. Πρόσκοποι και Ανιχνευτές της Μυτιλήνης συμμετείχαν την Κυριακή στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι στον Αέρα γνωστό και σαν JOTA (Jamboree on the Air) που είναι μια παγκόσμια συνάντηση Προσκόπων μέσω ραδιοερασιτεχνικών πομπών η οποία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου οργανωμένη από την παγκόσμια Προσκοπική Κίνηση.


Οι Ανιχνευτές, οι Πρόσκοποι και τα Λυκόπουλα των δυο Συστημάτων της Μυτιλήνης συναντήθηκαν και επικοινώνησαν με Προσκόπους και ομάδες στην άλλη Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο μέσω σταθμού που είχε στήσει στην Προσκοπική Εστία στα Τσαμάκια η Ένωση Ραδιοερασιτεχνων Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα με το Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι στον Αέρα γνωστό και σαν JOTA (Jamboree on the Air) πολλά παιδιά της Μυτιλήνης συμμετείχαν στο Open Day, με τίτλο «Γίνε Πρόσκοπος», που οργάνωσαν οι Πρόσκοποι της Μυτιλήνης στα Τσαμάκια με σκοπό παιδιά, νέοι και γονείς να γνωρίσουν τη μεγαλύτερη εθελοντική παιδαγωγική κίνηση για νέους στην Ελλάδα και τον κόσμο. Να γνωρίσουν τι σημαίνει να είσαι Πρόσκοπος.

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης λειτουργεί κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί στην Εστία του στα παλιά λυόμενα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης στο Κιόσκι.

Το 3ο Σύστημα Ναυτοποροσκόπων Μυτιλήνης λειτουργεί κάθε Σαββάτο στις 11 το πρωί στην Εστία του στο μακρύ Γυαλό κάτω από το γήπεδό.

Επίσης στο Μόλυβο λειτουργεί κάθε Σαββάτο το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας στην Εστία του στην πλατεία Λευκονίκου.