Γ. Μπουρνούς στη Βουλή: Να μη κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον ΜόλυβοΑναφορά Γιάννη Μπουρνού στη Βουλή: Να μη κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Μόλυβο

Κοινοβουλευτική αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα, με επιστολή των Προέδρων των Κοινοτήτων στις δημοτικές ενότητες Μήθυμνας και Πέτρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς.

Στην αναφορά ζητείται να ανακληθεί η αναγγελία για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στον Μόλυβο. Γίνεται λόγος για το κλείσιμο μιας σειράς υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που δυσχέρανε σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών σε ένα τόπο που δοκιμάστηκε πολλαπλά την τελευταία δεκαετία.

Στην επιστολή των Προέδρων των Κοινοτήτων εξηγείται η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος για την εξυπηρέτηση εμπόρων και καταστηματαρχών, ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, αλλά και του πλήθους των τουριστών που συρρέει στην περιοχή. Όλοι οι παραπάνω θα πρέπει πλέον να διανύουν απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων για να εξυπηρετηθούν από το πλησιέστερο τραπεζικό κατάστημα.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι πλήττεται η αρχή της νησιωτικότητας, καθώς υποβαθμίζεται αντί να ενισχύεται η παρουσία κρίσιμων κρατικών και άλλων υπηρεσιών στο νησί μας.