Ο Γιαννόγλου Πρωταθλητής Ελλάδας


Στις 1/10/2022 ο Γιάννης Γιαννόγλου, αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στο Μόλυβο.

Συγκεκριμένα αγωνίστηκε το Σάββατο στα πλαίσια του 3ήμερου αγώνα 7th Molyvos Urban MTB Race, έναν αγώνα διεθνή με συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδος, με συμμετοχές από χώρες του εξωτερικού, με 17 Ελληνικούς Συλλόγους, σ' έναν από τους σημαντικότερους αγώνες στην Ευρώπη. Έναν αγώνα που είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο νησί μας και να προβάλουμε τις ομορφιές του, στις άκρες του κόσμου.

Ειδικότερα ο Γιαννόγλου έτρεξε στο αγώνισμα Eliminator κατηγορία μαστερς, επιβλήθηκε δυναμικά του έντονου ανταγωνισμού και στον τελικό, επικράτησε των έτερων διεκδικητών του τίτλου κατακτώντας το πρώτο του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Ποδηλασία. Και λέμε το πρώτο, γιατί ο Γιάννης Γιαννόγλου είναι κορυφαίος αθλητής με πολύ μέλλον στα πόδια του. Ο Γιάννης Γιαννόγλου γίνεται ο δεύτερος Πανελλήνιος Πρωταθλητής του Πο. Συ. Λέσβου μέσα στο 2022, μετά τον Αστέριο Νιδήμο που κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Marathon MTB Masters πριν από 5 μήνες. Σε μια χρονιά που οι επιτυχίες του Πο. Συ. Λέσβου σε Πανελλήνιες πρώτες, δεύτερες, κλπ θέσεις δεν έχουν τελειωμό.

Το αγώνισμα Eliminator ΜΤΒ μας κράτησε όρθιους από τα προκριματικά... Θεωρείται το πιο θεαματικό αγώνισμα ορεινής ποδηλασίας, καθότι διεξάγεται σε περιορισμένο χώρο και ο θεατής μπορεί να παρακολουθήσει τον ανταγωνισμό στο 100% της διαδρομής. Η διαδρομή αποτελείται από ξύλινες κατασκευές, εμπόδια, άλματα και διαρκεί πάνω από ένα λεπτό. Αυτό το όμως το λεπτό οι αθλητές τα δίνουν όλα... Οι αθλητές ξεκινάνε ανα τετράδες και οι 2 τελευταίοι αποκλείονται από τη διαδικασία. Έτσι ο καλύτερος τρέχει με τον καλύτερο μέχρι που να φτάσουμε στον τελικό. Εκεί ο Γιάννης Γιαννόγλου στην κατηγορία Μάστερς άφησε τους πάντες πίσω του σε μια εμφάνιση κορυφαία κι αντάξια του επιπέδου του. Δεύτερος στη διαδικασία κατετάγει άλλος ένας "μεγάλος" Λέσβιος Αθλητής του Πο. Συ. Λέσβου, ο Γιώργος Σαραϊδάρης και τρίτος ο Κοντογιωργάκης Φανούριος του Ποδηλατικού Ομίλου της Κω. Ο Κοντογιωργάκης έδωσε μάχη μέχρι εσχάτων και στο τελευταίο μέτρο κατάφερε και πέρασε τον αθλητή του Πο. Συ. Λέσβου, Μπάμπη Μπουντάκη (4ος Πανελληνίως) που έδειξε την κορυφαία κλάση του και σ' αυτό το αγώνισμα. Στο Eliminator ΜΤΒ έτρεξαν συνολικά 9 αθλητές του Πο. Συ. Λέσβου και κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: 5ος Πέππας Νικόλαος 7ος Γιαννούλης Παναγιώτης 8ος Νιδήμος Αστέριος 10ος Μοσχόβης Δημήτριος 11ος Ντάρας Γεώργιος και 12ος Λαϊνάς Κωνσταντίνος.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συγχαίρει δημόσια τον Αθλητή του Γιάννη Γιαννόγλου και του εύχεται κι άλλες τέτοιες πρωτιές. Συγχαρητήρια και στους Σαραϊδάρη, Μπουντάκη, Πέππα, Γιαννούλη, Νιδήμο, Μοσχόβη και Λαϊνά για τις κορυφαίες θέσεις που κατάφεραν στο αγώνισμα Eliminator MTB και μας έκαναν όλους περήφανους.