Σκηνές φαρ ουέστ με ανήλικους στην Λέσβο! Καταδίωξη και συλλήψεις με ξύλο



Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το βράδυ το Σαββάτου στην Μυτιλήνη. 

Αναλυτικά:

Συνελήφθησαν στις (15-10-2022) στη Λέσβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί (16χρονος και 17χρονος), που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, κινούμενοι με Ι.Χ. επιβατικό όχημα σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στη Λέσβο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 16χρονος οδηγώντας το παραπάνω όχημα, με τη συνδρομή του 17χρονου – συνοδηγού, κινούμενος σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη, αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε σήμα στάσης περιπολικού οχήματος και προκειμένου να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και άλλες σοβαρές τροχονομικές παραβάσεις.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία (3) ακόμη άτομα (-2- ημεδαποί και αλλοδαπός), ακινητοποιήθηκε σε οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας, ενώ ο 16χρονος όπως διακριβώθηκε στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο (2) συλληφθέντων ανηλίκων περιλαμβάνει -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της απείθειας, της επικίνδυνης οδήγησης και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν και δύο (2) ημεδαποί – γονείς των ανηλίκων, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης.