Ασύλληπτη τραγωδία στη Λέσβο: 17 οι νεκροί στο ναυάγιο (ΒΙΝΤΕΟ)


Ταξίδι θανάτου από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο. Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης, αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών προσφύγων και μεταναστών.

Μία ασύλληπτη τραγωδία με πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί της Λέσβου. Όσο περνά η ώρα, μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων, με την τελευταία ενημέρωση να κάνει λόγο για 17 νεκρούς, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες νεαρής ηλικία.

Σύμφωνα με το λιμενικό, η 17η σορός ανήκει σε άνδρα.

Μετά το ναυάγιο στα Κύθηρα με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ένα ακόμα σημειώθηκε στο Αιγαίο.

Η νέα ναυτική τραγωδία έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη Λέσβο, όπου ένα σκάφος με 40 επιβαίνοντες – κατά πληροφορίες που δίνουν οι διασωθέντες - βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θέρμης στην ανατολική Λέσβο.

Από το Λιμενικό είχαν ανακοινωθεί αρχικά 15 νεκροί, ωστόσο, το πρωί εντοπίστηκαν ακόμα δύο σοροί.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού κ. Νίκος Κοκκάλας, πρόκειται για νεαρές γυναίκες, άνω των 20 ετών, αφρικανικής καταγωγής, με τη λέμβο τους να ξεκινά από τα τουρκικά παράλια. Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν τις χώρες από τις οποίες κατάγονται, καθώς οι διασωθείς ήταν σε σοκ και δεν ήταν σε θέση να μιλήσουν.

Από τους 40 επιβαίνοντες, διασώθηκαν 10 γυναίκες, εκ των οποίων οι 4 ήταν για ώρες εγκλωβισμένες σε απόκρημνη περιοχή, ενώ αγνοούνται άλλοι 12.

Στις 9.30 σήμερα το πρωί οι διασωθείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο δέχτηκαν την επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκαγκα που βρίσκεται στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης της στη Λέσβο.

Οι έρευνες του Λιμενικού στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Το ταξίδι θανάτου των μεταναστών έγινε σε συνθήκες κακοκαιρίας, αφού όλη τη νύχτα αλλά και ακόμα και τώρα, ανατολικά της Λέσβου, στο στενό μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το ναυάγιο στη Λέσβο

 

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή ν. Λέσβου

Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή “ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ” ανατολικά ν. Λέσβου, που ξεκίνησε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακοινώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 10 γυναίκες, εκ των οποίων οι εννέα (09) έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” για παροχή πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν δεκαεπτά (17) σοροί (16 γυναίκες και 1 ανήλικο αγόρι), οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”, για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.