”Εκεί που σμίγει η Δύση με την Ανατολή”


Συνδιοργάνωση Πολιτιστικής Εκδήλωσης Μικρασιατικής Μνήμης  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου/Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού με την παρουσία της φημισμένης παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ιωακείμ, Δ/ντού του Ωδείου, στο Πλωμάρι- Πλατεία Ηρώων,  την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19.00. Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου/ Αντιδημαρχία Πολιτισμού, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής  στις 19.00


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου/Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 100 χρόνων απο την Μικρασιατική καταστροφή,  συνδιοργανώνει και προσκαλεί  στην  εκδήλωση Μικρασιατικής Μνήμης “Εκεί που σμίγει η Δύση με την Ανατολή”, με την Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».


Το μουσικό σύνολο αποτελείται απο τριάντα μέλη και θα αποδώσει Υμνους Μικρασιατών μελοποιών, μεταβυζαντινά ρωμαϊκά άσματα και τραγούδια από την μελωδική αύρα και την πλούσια μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την συνοδεία και παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, πρόεδρος του Ωδείου.


Η εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστεί :

  • στην Πλατεία Ηρώων Πλωμαρίου την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19.00 
  • Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19.00

“Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε  τον μουσικό πλούτο της  Μικράς Ασίας ”Εκεί που σμίγει η Δύση με την Ανατολή”, μέσα από την άρτια απόδοση των μελών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».  Δημόσια Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ απο όλους μας: στον Σεβασμιώτατο Μητρολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών Πρόεδρο του Ωδείου, τον Διευθυντή του Ωδείου κ. Ανδρέα Ιωακείμ και τα τριάντα μέλη της  Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος “Γερμανός ο Μελωδός” για την Τιμή να έρθουν στο νησί μας και συμμετέχουν αφιλοκερδώς  σε αυτήν μας την εκδήλωση. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν- βοήθησαν με οιονδήποτε τρόπο να πραγματοποιηθεί. Ιδιαιτέρως  την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου κ. Ζαχαρούλα Ιωακείμ για την έξοχη συνεργασία μας στην συνδιοργάνωση και την ουσιαστική συμβολή της στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του Πλωμαρίου Ξανθούλη Γιάννη για την αποδοχή της πρότασης παρουσίασης  και την βοήθεια.  Είναι μια εκδήλωση που θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά μας και γι αυτό σας προσκαλούμε να μην την χάσετε!!  ”


Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.