Πώς να επιλέξετε μια ιατρική στολή


Αν η εργασία σας σχετίζεται με τον ιατρικό κλάδο, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στα ρούχα που φοράτε. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να  βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας πληρούν τις απαιτήσεις του κλάδου και ότι σας κρατούν προστατευμένους από τα πιθανά βακτήρια και τους ιούς.

Δείτε παρακάτω ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τις κατάλληλες ιατρικές στολές.

Κάντε σωστές μετρήσεις

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε την ώρα της εργασίας σας είναι ρούχα που σας στενεύουν ή είναι πολύ φαρδιά για εσάς. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε την ιατρική σας στολή είναι να λάβετε τις σωστές μετρήσεις. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μεζούρα και να μετρήσετε το στήθος, τη μέση, την πλάτη και τους γοφούς σας.

Τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα αν μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον άλλο για τις μετρήσεις προκειμένου εσείς να έχετε την κατάλληλη στάση σώματος.

Βρείτε το σωστό ύφασμα

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να επιλέξετε είναι το σωστό ύφασμα. Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα καθώς έχουν την τάση να μυρίζουν εάν ιδρώσετε και δεν αφήνουν το δέρμα σας να αναπνεύσει. Αντίθετα, επιλέξτε ένα ύφασμα που αναπνέει και απωθεί τα υγρά όπως το αίμα και τα βιολογικά υγρά.

Δείτε τις οδηγίες καθαριότητας

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι οι ιατρικές στολές χρειάζονται πλύσιμο μετά από κάθε χρήση προκειμένου να απομακρυνθούν όλοι οι λεκέδες. Για να παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα στα ρούχα σας και να εξασφαλίσετε ότι θα έχουν διάρκεια στον χρόνο, θα πρέπει να διαβάσετε καλά τις οδηγίες φροντίδας, πριν αγοράσετε τη στολή που σας ενδιαφέρει.

Έτσι, θα μπορείτε να μάθετε πώς πρέπει να πλένονται τα ρούχα, αν μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο ή όχι, καθώς και αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο ιδιαίτερο απορρυπαντικό για τον καθαρισμό τους.

Επιλέξτε το σωστό χρώμα

Το βήμα αυτό είναι φαινομενικά πιο απλό. Η επιλογή του χρώματος είναι μια εξαιρετικά ευχάριστη διαδικασία. Αν έχετε δικό σας ιατρείο, μπορείτε να επιλέξτε το αγαπημένο σας χρώμα, όμως, αν εργάζεστε σε κάποιο νοσοκομείο θα πρέπει να ενημερωθείτε για το πρωτόκολλο που ισχύει καθώς συνήθως, ανάλογα με την ειδικότητα θα πρέπει να φοράτε το αντίστοιχο χρώμα στολής.