Συνάντηση Γιάννη Μπουρνού με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου


Με την Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Λέσβου (ΕΣΦΥΛ) είχε συνάντηση χθες ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς. Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Μάριος Τζαγκατζής και η Γενική Γραμματέας, Σταματία Βουλγαρέλλη. Η ΕΣΦΥΛ εκπροσωπεί τους 240 συνοριακούς φύλακες που υπηρετούν στη Λέσβο.

Οι συνοριακοί φύλακες εξέθεσαν στον Βουλευτή Ν. Λέσβου τα εργασιακά τους προβλήματα, με κορυφαίο αυτό της εργασιακής τους αβεβαιότητας, αφού οι συμβάσεις τους ανανεώνονται σε ετήσια βάση και εξαρτώνται κατά 90% από ευρωπαϊκά κονδύλια. Επιπλέον, οι συνοριακοί φύλακες δεν απολαμβάνουν ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους άλλους κλάδους της Αστυνομίας, αφού δεν δικαιούνται πχ αμοιβαίας μετάθεσης. Κρίσιμο ζήτημα για την ΕΣΦΥΛ παραμένουν και οι συνθήκες εργασίας στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ, όπου διαπιστώνουν την ανάγκη για εκσυγχρονισμό των υποδομών και εγκαταστάσεων.

Ο Γιάννης Μπουρνούς αρχικά συνεχάρη την Ένωση για την πρόσφατη, ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση στήριξης του συλλόγου «Φλόγα» γονέων, παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, που διοργάνωσαν οι συνοριοφύλακες στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στέλνοντας ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και κοινωνικής προσφοράς των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Τόνισε επίσης την ανάγκη τα Σώματα Ασφαλείας, που εμπλέκονται στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και τη λειτουργία του ΚΥΤ, να λειτουργούν πάντα σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις προβλέψεις του νόμου, σε αντιδιαστολή με την πολιτική κατεύθυνση που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, εκθέτοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Τέλος, ο Γιάννης Μπουρνούς δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους της ΕΣΦΥΛ να φέρει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα εργασιακά τους αιτήματα στη Βουλή το επόμενο διάστημα.