Επίσκεψη στη Γέρα και στην Καλλονή πραγματοποιεί ο Ιάσων Πιπίνης την Παρασκευή και το Σάββατο


Επίσκεψη στη Γέρα και στην Καλλονή πραγματοποιεί την Παρασκευή και το Σάββατο ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσων Πιπίνης.

 

Ο κ. Πιπίνης την Παρασκευή το μεσημέρι θα επισκεφθεί στην περιοχή της Γέρας, το Μεσαγρό, το Πέραμα και τον Σκόπελο, όπου θα έχει συνάντηση με κατοίκους και επαγγελματίες αλλά και ελαιοπαραγωγούς.

 

«Η ανάπτυξη της Λέσβου είναι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και το έχει αποδείξει έμπρακτα με μια σειρά από ενέργειες, σημαντικά έργα υποδομών και άλλες παρεμβάσεις», επισημαίνει ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο, ενώ προαναγγέλλει και επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί: «Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα προσωπικό ενδιαφέρον για το νησί μας και ο ίδιος έχει την επιθυμία να επισκεφθεί τη Λέσβο το προσεχές διάστημα, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης έχει αποτυπωθεί και με τις επισκέψεις υπουργών στο νησί μας, τους τελευταίους μήνες», προσθέτει ο κ. Πιπίνης.

 

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού θα επισκεφθεί και την Καλλονή το Σάββατο, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες, «καταγράφοντας προβλήματα και ζητήματα που τους απασχολούν», όπως αναφέρει.

 

Αναφερόμενος στο θέμα του τουρισμού ο κ. Πιπίνης αναφέρει: «Θεωρώ ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια καλή προετοιμασία και ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός από τώρα για την επόμενη θερινή τουριστική περίοδο. Εκείνοι που έχουν αρμοδιότητα, αλλά και όλοι εμείς που αγαπάμε το νησί, να παροτρύνουμε, να συμβάλλουμε, ώστε να δρομολογηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν έγκαιρα και όχι την τελευταία στιγμή», επισημαίνει ο κ. Πιπίνης και καταλήγει: «Η κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει, είναι ανάγκη όμως να υπάρξει συνολικά από σήμερα μια καλή προετοιμασία, μια στόχευση, να ανοίξουμε την αγορά μας ακόμη περισσότερο, να γίνει μια ενιαία και στοχευμένη καμπάνια του τουρισμού της Λέσβου, να συντονιστούν ακτοπλοϊκές γραμμές και δρομολόγια των ΚΤΕΛ, να υπάρξουν κίνητρα για να ξεκινήσουν και άλλα έργα ξενοδοχειακών υποδομών, να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να δουλέψουμε με μεθοδικότητα για να αποκαταστήσουμε το όνομα της Λέσβου στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, που επλήγη από το «κολαστήριο της Μόριας».