Στο σχολείο Refugee Ο Τάσος Μπαλής από τον δήμο Μυτιλήνης

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσκάλεσαν την Παρασκευή 29 Ιουλίου το Δήμο Μυτιλήνης στο πλαίσιο του θερινού Σχολείου Refugee and Migration Studies 2022.

Το Δήμο Μυτιλήνης εκπροσώπησε ως ομιλητής ο Σύμβουλος του Δημάρχου και Γενικός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου, Τάσος Μπαλής, ο οποίος μίλησε διεξοδικά για τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στην τοπική κοινωνία, καθώς και τις προκλήσεις που δέχτηκαν οι πολίτες και η κοινωνική συνοχή του Δήμου μας.

Επίσης, ανέπτυξε το πλήρες σχέδιο της αναβάθμισης του Δημοτικού ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Μυτιλήνης, όπου θα στεγαστεί, εκτός των άλλων, ένα Κέντρο Καινοτομίας κα Έρευνας, Κοινωνικής Οικονομίας και Μεταναστευτικού, ώστε στο μέλλον όλες οι δράσεις των πεδίων αυτών να φιλοξενούνται στις νέες δημοτικές εγκαταστάσεις. 

«Ο Δήμος Μυτιλήνης είναι ο Ευρωπαϊκός Δήμος με την μεγαλύτερη συμμετοχή στην μεταναστευτική κρίση και η επόμενη μέρα θα πρέπει να τον βρει στο επίκεντρο της ακαδημαϊκής έρευνας. Πρόκειται για μια τεράστια πρόκληση την οποία έχουμε εντοπίσει και πάνω σε αυτό το δεδομένο έχουμε σχεδιάσει την αναβάθμιση του Δημοτικού ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλής.