Συνάντηση του Π. Κουφελου με τον Πρόεδρο του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Αγροτικού Επιμελητηρίου της Τρίπολης της Λιβύης κ. Mohamed Bashir Dusan


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού, Βιομηχανικού και Αγροτικού Επιμελητηρίου της Τρίπολης της Λιβύης  κ. Mohamed Bashir Dusan πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Αυγούστου  2022 ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με Αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη ενώ συμμετείχε και ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Γεώργιος Σίμος.

 

Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα της, το άνοιγμα μίας Νέας αγοράς και μιας μελλοντικής συνεργασίας για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων του Βορείου Αιγαίου στη Λιβύη.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφεριάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 

«Σήμερα η Περιφερειακή Αρχή προέβη σε μία ανταλλαγή ιδεών και απόψεων προκειμένου να «αδελφοποιήσουμε» τους δύο γαστρονομικούς προορισμούς. Σκοπός μας είναι η ενεργότερη συμμετοχή μας και η συμμετοχή των παραγωγών μας στη διαδικασία της τοποθέτησης των αγροδιατροφικών μας προϊόντων στα ράφια καταστημάτων της Λιβύης.

 

Η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων μας, η μοναδικότητα αυτών και οι ισχυρισμοί υγείας που επιβεβαιώνονται επιστημονικά,  δύναται να χρησιμοποιηθούν και να μας θέσουν στην κορυφή της πυραμίδας των διατροφικών επιλογών και άλλων χωρών.

 

Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη θα αφιερώσει όλες τις δυνάμεις της, “θεσμικές  και ατομικές”, ώστε ο Πρωτογενής Τομέας, ο πλούτος της κληρονομιάς των προγόνων μας και του μόχθου των αγροτών να αναδειχθεί».