Ο θαυμαστός κόσμος των παιδιών μέσα από τη ζωγραφική τους


Με απρόσμενη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής του Εικαστικού Τμήματος του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, που φιλοξενήθηκε από 20 έως 23 Αυγούστου 2022 στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. Ο χώρος πλημμύρισε από χρώματα που καθρέφτισαν την παιδική ψυχή και φανέρωσαν έναν αγνό και όμορφο κόσμο τον οποίο ονειρευόμαστε για μας και τα παιδιά μας.

Εκτέθηκαν περίπου τριακόσια ζωγραφικά έργα παιδιών ηλικίας 5,5 έως 12 ετών, ποικίλης θεματολογίας (φυσικά τοπία από διάφορες εποχές του χρόνου, θαλασσογραφίες, σύγχρονα και προϊστορικά ζώα, νεκρές φύσεις, πορτρέτα και αυτοπροσωπογραφίες, προοπτικές, έργα εμπνευσμένα από πίνακες μεγάλων ζωγράφων, ήρωες και φιγούρες γνωστών παραμυθιών, εικόνες από το διάστημα κ.ά.).

Την Έκθεση επισκέφτηκαν μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και ξένοι (ιδιαίτερα εκπαιδευτικοί της Προσχολικής Αγωγής και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) οι οποίοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τη δουλειά των παιδιών και των υπεύθυνων – συντονιστριών του Τμήματος, Μυρσίνης και Κατερίνας Κουτσκουδή-Βουρλή, και έγραψαν πολύ επαινετικά σχόλια στο Τετράδιο Εντυπώσεων.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ