Σε Σκόπελο, Πέτρα και Στύψη ο Αντιπρόεδρος της Βουλής & Βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου

 

Περιοδείες του Αντιπροέδρου της Βουλής & Βουλευτή Ν. Λέσβου κ.Χαράλαμπου Αθανασίου

 

Α - Σκόπελος Γέρας. 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά το προηγούμενο διήμερο επισκέφθηκε τον Σκόπελο και το Πέραμα Γέρας. Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γέρας κ. Παράσχο Μανούσο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Φλώρο Γεώργιο, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παπάδου κ. Καμάτσο Στρατή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους των χωριού.

 

Για τον οικισμό του Σκοπέλου εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ύψους 406.000 € προκειμένου να κατασκευαστεί ο νέος αγωγός ύδρευσης μήκους 2.400 μ. από την γεώτρηση της Δρόμας έως τις κεντρικές δεξαμενές του Σκοπέλου με την ταυτόχρονη επισκευή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο. Ο νέος αγωγός κατασκευάζεται σε αντικατάσταση του παλαιού υδραγωγείου. Το παραπάνω έργο θα συνοδευτεί από τις απαραίτητες αρχαιολογικές εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 20.300 €. 

 

Η κλιματική κρίση έχει ήδη αναδείξει τις συνέπειες της καλώντας μας να προστατεύσουμε το πολυτιμότερο αγαθό και πηγή ζωής διασφαλίζοντας την ποιότητα του προς τους πολίτες. 


Β - Πέτρα – Στύψη.

 

Επίσης, ο κ. Αθανασίου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του παραρτήματος Αιγαίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Παναγιώτη Κατσαβέλλη, επισκέφτηκε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Πέτρας και Στύψης, έχοντας την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις τους και να συναντηθεί με τους προέδρους, τα μέλη των Δ.Σ. των συνεταιρισμών καθώς και με τους διαχειριστές τους.

 

Οι συναντήσεις είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού μέσα από εποικοδομητικό διάλογο εξετάστηκαν τα επί μέρους ζητήματα του κτηνοτροφικού και του ελαιοπαραγωγικού κλάδου της περιοχής και της Λέσβου γενικότερα. Συζητήθηκαν οι προτεινόμενες λύσεις καθώς και οι προοπτικές των κλάδων μέσα από τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

Συγκεκριμένα στην Πέτρα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί από κοντά το νέο σύγχρονο τυροκομείο του συνεταιρισμού, που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη Στύψη πέρα από τη δυναμική του κλάδου της τυροκομίας ενημερώθηκε για την αλματώδη πρόοδο στον τομέα της τυποποίησης ελαιόλαδου, που για πολλά χρόνια πρωτοπορεί ο συνεταιρισμός της Στύψης, με σημαντικές εξαγωγές.

 

Κατά την επίσκεψή στην Πέτρα, ακόμη, δόθηκε η ευκαιρία για συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Πέτρας, όπου συζήτησαν τεχνικά θέματα που απασχολούν τις κτηριακές υποδομές της ενορίας.