Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δ.Ε Πολιχνιτου και ο Δήμος Μυτιλήνης


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Μυτιλήνης και η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από τις πυρκαγιές την προηγούμενη εβδομάδα. Τόσο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης όσο και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, κατέθεσαν αιτήματα για να κηρυχτούν ο μεν πρώτος όλος ο Δήμος Μυτιλήνης ο δε δεύτερος μόνο η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου, κάτι που έκανε δεκτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εισήγησης της Περιφέρειας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Με  απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και κατόπιν εισήγησης   της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,   ο Δήμος Μυτιλήνης και η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου του Δήμου Δυτικής Λέσβου  κηρύσσονται  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή από τις πυρκαγιές την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Περιφέρεια ως όφειλε συγκρότησε άμεσα την αρμόδια επιτροπή καταγραφής των ζημιών για τις επιχειρήσεις και ήδη σήμερα, μετά και την παραπάνω εξέλιξη,  βρίσκονται στην περιοχή τα μέλη της, ώστε να καταγράψουν τις ζημιές.

Καλούμε όλους να σεβαστούν την ταλαιπωρία και την οικονομική ζημιά που υπέστησαν επιχειρήσεις και ιδιώτες και να σταματήσουν να λαϊκίζουν και να ασκούν φθηνή αντιπολίτευση πάνω από τα αποκαΐδια.