Επίσκεψη του Ιάσονα Πιπίνη σε Αγιάσο και Πέτρα


Επίσκεψη στην Αγιάσο αλλά και στην Πέτρα πραγματοποίησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Ιάσων Πιπίνης, ο οποίος συνομίλησε με φορείς και κατοίκους.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, συνάντησε μεταξύ άλλων την κοινοτάρχη Αγιάσου κ. Διαμάντω Ρουγκέλλη, αλλά και τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής κ. Χαράλαμπο Καρακωνσταντή. Ο κ. Πιπίνης κατέγραψε ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως οι ελλείψεις στο Πολυδύναμο Ιατρείο, και δεσμεύθηκε να τα μεταφέρει και εκείνος στην κυβέρνηση, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.

Ο κ. Ιάσων Πιπίνης επισκέφθηκε επίσης και το Αναγνωστήριο Αγιάσου, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Κλεάνθη Κορομηλά και άλλα μέλη του Δ.Σ., από τους οποίους ενημερώθηκε για τη δράση και την προσφορά του Αναγνωστηρίου, αλλά και για το «άλυτο θέμα της αποκατάστασης του Θεάτρου, που καταστράφηκε το 2017 λόγω θεομηνίας». Ο κ. Πιπίνης άκουσε και μουσική από μαθήτρια στο σαντούρι του Αναγνωστηρίου, ενώ ξεναγήθηκε και στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου.

«Η προσφορά του Αναγνωστηρίου Αγιάσου είναι σημαντική όχι μόνο για την περιοχή αλλά για ολόκληρη τη Λέσβο. Από πλευράς μου θα προσπαθήσω, στο βαθμό που μπορώ, να συμβάλλω και εγώ ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης του Θεάτρου, αλλά και να γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλους τομείς του Αναγνωστηρίου. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό το Αναγνωστήριο να γίνει προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες και για τον σκοπό αυτό θα προσπαθήσω να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες», τόνισε ο κ. Πιπίνης.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού επισκέφθηκε και την Πέτρα, όπου συνομίλησε με κατοίκους ενώ επισκέφθηκε και τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας στην κορυφή του Βράχου της Πέτρας.