Ιάσων Πιπίνης: «Η κυβέρνηση δίνει οριστική λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Λέσβου - Θεσσαλονίκης»


Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη είχε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσων Πιπίνης, με αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση δίνει οριστική λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού μας, για το οποίο και εγώ προσωπικά έχω εισηγηθεί και έχω επιμείνει αρμοδίως εδώ και μήνες», υποστηρίζει ο κ. Πιπίνης, ο οποίος μετά την συνάντηση του με τον Υπουργό διευκρινίζει πως «όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση πλέον έχουν επιλυθεί και το επόμενο διάστημα αναμένεται τα δρομολόγια να ξεκινήσουν κανονικά».

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για μια «πρωτοβουλία της κυβέρνησης», καθώς τα δρομολόγια αυτά για να τεθούν σε λειτουργία πρέπει να επιδοτηθούν. «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Λέσβου, ρυθμίζει για πρώτη φορά, μόνιμα τη σύνδεση του νησιού μας με τη βόρειο Ελλάδα, επιδοτώντας, ειδικά για φέτος, τρεις γραμμές».

Ο κ. Πιπίνης εστιάζει στο δρομολόγιο του συμβατικού πλοίου: «Κομβικής σημασίας για τις ανάγκες της Λέσβου είναι το δρομολόγιο του συμβατικού πλοίου, που συνδέει τη Μυτιλήνη με τη Θεσσαλονίκη, το οποίο ως γνωστόν, σταματούσε τους καλοκαιρινούς μήνες. Χάρη στην αποτελεσματικότητα του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, το συμβατικό πλοίο αναμένεται να επιδοτηθεί ώστε να πραγματοποιεί πλέον το δρομολόγιο αυτό όλους τους μήνες του χρόνου. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, αναμφισβήτητα, προκαλεί μεγάλη ανακούφιση και ικανοποίηση στο νησί μας».

Ο κ. Ιάσων Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο υπενθυμίζει πως ο ίδιος ήδη από τον περασμένο Απρίλιο είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, από τον οποίο είχε ζητήσει «να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Λέσβου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη», ενώ ακολούθησαν επαφές και στο Μέγαρο Μαξίμου. «Γνωρίζω ότι μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, αντιλαμβάνομαι επίσης την αγωνία για το κόστος των εισιτηρίων, λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε στην κυβέρνηση πως υλοποιεί ένα εμβληματικό έργο, όπως είναι η επιδότησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη», καταλήγει ο κ. Πιπίνης.