Στο Τμήμα Κτηνιατρικής Μανταμάδου ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης



Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, τον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Στρατή Τσομπανέλλη και τον Ειδικό Σύμβουλο Μιχαήλ Δήσσο, επισκέφτηκαν την 07.07.2022 το Τμήμα Κτηνιατρικής Μανταμάδου, με αφορμή την τοποθέτηση του κτηνιάτρου Γεώργιου Παπαελευθερίου.

Ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τους Προέδρους των Αγροκτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της ευρύτερης περιοχής και συζήτησε μαζί τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν με κυριότερο την μεταφορά των ζώων και των ζωοτροφών η οποία με ευθύνη της ακτοπλοϊκής εταιρίας χαρακτηρίζεται από τους κτηνοτρόφους ως «προβληματική».

Ο Περιφερειάρχης επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και την προσεχή εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια παρουσία και των εκπροσώπων των Αγροκτηνοτροφικών Συνεταιρισμών για το ζήτημα αυτό.

 

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η λειτουργία του Τμήματος Κτηνιατρικής στον Μανταμάδο ήταν μια προεκλογική μας δέσμευση την οποία υλοποιούμε προς όφελος των κτηνοτρόφων της περιοχής. Μετά την επισκευή του χώρου, τοποθετούμε με δική μας μέριμνα σήμερα και έναν άξιο κτηνίατρο ο οποίος θα βοηθήσει τόσο στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους, όσο και στις αποζημιώσεις που προβλέπονται από τον ΕΛΓΑ.

 Παράλληλα ενημερώθηκα  για το πρόβλημα μεταφοράς των ζωοτροφών, το υψηλό κόστος και τα ελλιπή δρομολόγια από την ακτοπλοϊκή εταιρία και μετά από επικοινωνία που είχα  με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη, προγραμματίσαμε σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται το Κτηνιατρικό Τμήμα υπάρχουν περισσότερα από 100 χιλιάδες αιγοπρόβατα και λειτουργούν μεταποιητικές μονάδες που εξάγουν γαλακτοκομικά προϊόντα  εκτός χώρας και αυτό από μόνο του υποδηλώνει την σημαντικότητα της στελέχωση του από την Περιφερειακή μας Αρχή».