Ιάσων Πιπίνης: «Το πρώτο ταχύπλοο από τη Θεσσαλονίκη ευκαιρία για ένα σοβαρό σχέδιο για τον τουρισμό»


Ως «ευκαιρία για την εκπόνηση ενός σοβαρού σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Λέσβο», χαρακτηρίζει την άφιξη του πρώτου ταχύπλοου από τη Θεσσαλονίκη ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσων Πιπίνης.

 

«Με την απόφαση της κυβέρνησης να επιδοτήσει 3 ακτοπλοϊκές γραμμές που θα συνδέουν, για φέτος το καλοκαίρι, τη Μυτιλήνη με τη Θεσσαλονίκη, γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας», επισημαίνει ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο και προσθέτει: «Προφανώς όμως, μένουν να γίνουν πολλά ακόμη ώστε η Λέσβος να διεκδικήσει με αξιώσεις να καταστεί ένας από τους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί, κατά τη γνώμη μου, αν δεν υπάρξει συμφωνία από τους αρμόδιους φορείς, και σε τοπικό επίπεδο, για ένα σοβαρό σχέδιο για την προώθηση του τοπικού μας προϊόντος και την ανάπτυξη του τουρισμού σε βάθος πενταετίας».

 

Ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού υπενθυμίζει πως ο ίδιος είχε μεσολαβήσει για την επιδότηση από την κυβέρνηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη. «Από πλευράς μου, είχα εισηγηθεί ήδη από τον περασμένο Απρίλιο στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Λέσβου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις ενώ εισήγηση έκανα και στο Μέγαρο Μαξίμου», τονίζει ο κ. Πιπίνης.

 

«Το πρώτο ταχύπλοο που συνδέει τη Μυτιλήνη με τη Λήμνο και τη Θεσσαλονίκη προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση. Κομβικής σημασίας όμως θεωρώ πως είναι η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη με το συμβατικό πλοίο, το οποίο αναμένεται και εκείνο να επιδοτηθεί από την κυβέρνηση, ώστε να εκτελεί δρομολόγια όλους τους μήνες του χρόνου, καθώς ως γνωστόν, διέκοπτε τους καλοκαιρινούς μήνες», επισημαίνει ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.