Στην αντιπυρική ζώνη της Αμαλής ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, επισκέφτηκε στις 05.07.2022 την περιοχή της Αμαλής προκειμένου να ενημερωθεί επί τόπου για τις δημιουργία των αντιπυρικών ζωνών που πραγματοποιεί η Περιφέρεια στην περιοχή με δικά της μηχανήματα και προσωπικό. 

Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με τον Διευθυντή Δασών Λέσβου Φώτη Κράλη και τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λέσβου, Πύραρχο, Παναγιώτη Κυπριωτέλλη με την συνεργασία των οποίων πραγματοποιούνται οι εργασίες. Παρόντες επίσης ήταν ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Λευτέρης Παπαιωάννου, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαλλιαρός και η μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας Αγγελική Σαραντινού.


Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών και την Πυροσβεστική δημιουργούμε με ευθύνη της Περιφέρειας αντιπυρικές ζώνες στην Αμαλή θέλοντας να ενισχύσουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της  Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στον δασικό μας πλούτο, προσπαθούμε να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και μακάρι όλα όσα κάνουμε να μην χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον».