Εξασφάλιση στέγης, οικονομικό βοήθημα και υποτροφία τα δώρα του Δήμου Μυτιλήνης στον Ιρανό πρόσφυγα που αρίστευσε στις Πανελλαδικές


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, συναντήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο  με τον Ιρανό μαθητή  Κουρό Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκι.

Ο Δήμαρχος τον συνεχάρη που αρίστευσε στις Πανελλαδικές με  18,25 και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα  που αντιμετώπισε από την πατρίδα του στην Ελλάδα. Ο Κουρό έφτασε στη Μυτιλήνη τρία χρόνια πριν μέσα σε μία βάρκα μαζί με τους γονείς του και παρά τις δυσκολίες μπόρεσε και πέρασε όλα τα εμπόδια που του παρουσιάστηκαν βγαίνοντας δεύτερος στην θετική κατεύθυνση στο σχολείο του. «Αφού αντιμετώπισες με επιτυχία τα κύματα του Αιγαίου συνεχίζεις να  αντιμετωπίζεις με επιτυχία τα κύματα της νέας σου ζωής. Η μετριοφροσύνη και ο τρόπος  που αντιμετωπίζεις τη μεγάλη σου αυτή επιτυχία,  δείχνουν στοιχεία μιας σωστής ανατροφής από τους γονείς σου» του τόνισε ανάμεσα στα άλλα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Μυτιλήνης θα σταθεί δίπλα του αρωγός, θα μεσολαβήσει για την εξασφάλιση στέγης, ενώ μέσω του Ιδρύματος ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ θα δοθεί οικονομικό βοήθημα / υποτροφία στον Κουρό καθ' όλη την διάρκεια των σπουδών του. Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος του προσέφερε αναμνηστικά δώρα, ζητώντας για ότι προβλήματα αντιμετωπίσει να επικοινωνήσει μαζί του για να συμβάλει στην επίλυση τους.