Θεατρική παράσταση Ιακώβου Καμπανελλη – Χρήστος Χατζηπαναγιώτης


Στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού, το Κάστρο Μυτιλήνης υποδέχεται την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 21:00 τον δημοφιλή ηθοποιό Χρήστο Χατζηπαναγιώτη στην εξαιρετική θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Αυτός, ο Άλλος και το Παντελόνι του» 

Η τόσο αστεία όσο και συγκινητική παράσταση - φόρος τιμής στον πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου με αφορμή το έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη - μιλά για την κηδεία (ξόδι) κάποιου «Άλλου» και για το «Παντελόνι» του.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης, που σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης, μέσα από έναν σπαρταριστό «Επικήδειο» μας χαρίζει - για άλλη μια φορά - αβίαστα το γέλιο σατιρίζοντας τη ματαιοδοξία και τις μικρότητες της ανθρώπινης φύσης.

Στο δεύτερο μέρος, το δυσαναπλήρωτο κενό της μάνας γίνεται σπαρακτικός μονόλογος με μόνους ακροατές τα έπιπλα του σπιτιού του. Συγκατοικεί με τις φορτισμένες αναμνήσεις και τις φαντασιώσεις που του προκαλεί η αβάσταχτη μοναξιά. Η υποσυνείδητη ανάγκη του να «έχει έναν άνθρωπο» εκφράζεται, άλλοτε με υποδόριο χιούμορ κι άλλοτε με ακραιφνή ευαισθησία.

Άλλωστε, η πίκρα, η γεμάτη από μοναξιά μελαγχολία, το καυστικό χιούμορ, η αγάπη και η νοσταλγία αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα όχι μόνο των συγκεκριμένων μονόπρακτων αλλά κι ολόκληρου του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη που φέτος, εκατό χρόνια από τη γέννησή του, τιμάμε τη μνήμη του και την προσφορά του στο θέατρο, στον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία μας.

- Γενική Είσοδος: 15 Ευρώ

- Μειωμένο: 13 Ευρώ

- Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr, στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου (από Δευτέρα 25/7 έως και Τετάρτη 27/7 από τις 09:00-14:00).