Περιοδεία Περιφερειάρχη με Υφυπουργό Τριαντόπουλο στα Βατερά


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνόδευσε χθες 26.07.2022 τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο στην πληγείσα από την πυρκαγιά που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη με αναζωπυρώσεις, περιοχή των Βατερών.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ο οικισμός της σεισμόπληκτης Βρίσας εν συνεχεία τα Βατερά, ο Σταυρός και η περιοχή Ρογκάδα.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Τριαντόπουλο για το μέγεθος της καταστροφής ζήτησε να στηριχθούν οι πληγέντες από τη φωτιά κάτοικοι και επιχειρήσεις ώστε να επανέλθει γρήγορα η περιοχή στην κανονικότητα. Ο Υφυπουργός εξήρε την προσπάθεια και τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και συνεχάρη τον Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουφελο για την καθοριστική συμβολή τους στην συνολική επιχείρηση της κατάσβεσης.

Ακολούθησε σύσκεψη στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στην Παγανή, όπου ο Περιφερειάρχης έθεσε στον κ. Τριαντόπουλο μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την ανακούφιση των κατοίκων και των επιχειρηματιών. Ένα από αυτά ήταν να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής οι οποίες είχαν αιτηθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για την Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19, και δεν χρηματοδοτήθηκαν λόγω χαμηλής βαθμολογίας και έλλειψης χρηματοδότησης.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για χρηματοδότηση και για την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας , καθώς ως γνωστόν το κράτος χρηματοδοτεί μόνο τους Δήμους και όχι τις Περιφέρειες, οι οποίες καλύπτουν τα έξοδα τους για την Πολιτική Προστασία από τον δικό τους προϋπολογισμό.