Ιάσων Πιπίνης και Άδωνις Γεωργιάδης συζήτησαν με τον Πρέσβη του Εκουαδόρ και για την εξαγωγή ελαιολάδου

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Εκουαδόρ κ. Miguel Falconi Puig, με έδρα τη Ρώμη, είχε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσων Πιπίνης μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.  

Στη συζήτηση, που έγινε στο γραφείο του Υπουργού, αναλύθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης των εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με τη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Ο κ. Ιάσων Πιπίνης, σύμφωνα με ανάρτηση του στο διαδίκτυο, στη συνάντηση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις δυνατότητες που έχει το ελαιόλαδο της Λέσβου για εξαγωγή στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. «Η αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με τη Λατινική Αμερική είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές. Το εμπόριο είναι ένας από τους τομείς στους οποίους εργαζόμαστε. Το Εκουαδόρ είναι μια από τις χώρες που θα μπορούσαν να μπουν στο εμπορικό μας κάδρο και το ελαιόλαδο είναι ένα από τα βασικά προϊόντα που μπορούμε να προωθήσουμε. Αναμφισβήτητα, το ξακουστό ελαιόλαδο της Λέσβου μπορεί να φθάσει στην αγορά του Εκουαδόρ και φυσικά και άλλων χωρών της λατινοαμερικάνικης αγοράς», τονίζει ο κ. Πιπίνης.

Το πιο γνωστό προϊόν που εξάγει το Εκουαδόρ στην χώρα μας είναι οι μπανάνες, ενώ εξετάζονται οι προοπτικές που υπάρχουν για ανάπτυξη των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη χώρα αυτή, όπως και σε άλλες της Λατινικής Αμερικής. Ένας από τους τομείς που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εξαγωγή είναι και ο φαρμακευτικός.