Ξεκίνησαν οι περιηγήσεις στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης


Μια μοναδική εμπειρία με ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα στη Νησιώπη

Με μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Ιουλίου οι περιηγήσεις με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, να επισκεφτούν ένα μοναδικό πάρκο και να γνωρίσουν γιγαντιαίους απολιθωμένους κορμούς δέντρων, ηφαιστειακές δομές, τεκμήρια των βίαιων ηφαιστειακών εκρήξεων που έδρασαν στην περιοχή πριν εκατομμύρια χρόνια αλλά και εντυπωσιακούς τεκτονικούς, γεωμορφολογικούς και παράκτιους γεωτόπους.

Με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα «ΝΗΣΙΩΠΗ» αλλά και στα κατάλληλα διαμορφωμένα μονοπάτια της νησίδας Νησιώπη, οι επισκέπτες ταξίδεψαν νοερά στο γεωλογικό παρελθόν και ανακάλυψαν τα μυστικά του Θαλάσσιου Πάρκου Νησιώπης. Μέσα σε ένα μαγευτικό θαλασσινό σκηνικό, όπου το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου σμίγει με το σταχτί χρώμα των ηφαιστειακών πετρωμάτων και οι πορφυρές πινελιές των εκατοντάδων απολιθωμένων δέντρων μαζί το λευκό των γλάρων που σταθμεύουν στη Νησιώπη κατά τα ταξίδια τους, πρόσφεραν στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες.

Η περιήγηση στο Πάρκο Νησιώπης ξεκίνησε με επιστημονική ενημέρωση όλων των επισκεπτών στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες στο λιμάνι του Σιγρίου επιβιβάστηκαν στο ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα και μέσα από μια θαλάσσια διαδρομή αποβιβάστηκαν στο λιμανάκι της Νησιώπης όπου και περιηγήθηκαν στο χερσαίο τμήμα του Πάρκου.

Δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά στις 12.00 το μεσημέρι (με την επιφύλαξη των καιρικών συνθηκών).

Οι επισκέψεις στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης με το ειδικό σκάφος πραγματοποιούνται κατόπιν κράτησης θέσης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434.