Αποφάσεις Συμβουλίων και άλλες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης

Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης στα πρόσφατα τακτικά συμβούλια των μηνών Μαΐου και Ιουνίου, αποφάσισε ομόφωνα και εισηγείται τα παρακάτω:

 

Σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης για ασφαλείς συγκοινωνιακούς κόμβους στα Πυργέλια (συμβολή οδών Χατζημιχαήλ-Κυκλάδων-Μυριβήλη) και στην Καλλιθέα (συμβολή οδών Χατζημιχαήλ-Βενέζη, με φανάρια).

Κατασκευή πεζοδρομίων στις οδούς Μυριβήλη, Χατζημιχαήλ (έμπροσθεν 7ου δημοτικού σχολείου) και Γ. Μούρα (από συμβολή με οδό Αρχοντίδη έως σχολικό συγκρότημα Ακαδημίας) για ασφαλή διέλευση πεζών και μαθητών.

Επισκευή με ασφαλτόστρωση/τσιμεντόστρωση των δημοτικών οδών στο Πληγώνι (από το ύψος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου) και της οδού Στ. Κούτρα στη Βίγλα Βαρειάς.

Επέκταση δημοτικού φωτισμού με νέες κολώνες στην πάροδο Ελ. Βενιζέλου 47 (Σουράδα) και στην Παν. Αγειορίτου 14 (Επάνω Σκάλα).

Σύνδεση των συνοικιών Επάνω Σκάλα, Συνοικισμός, Λαγκάδα, Βουναράκι, Πυργέλια, Καλλιθέα, Χάλικες, Ακλειδιού, Βαρειά, Πληγώνι με το κέντρο της πόλης, μέσω τακτικών κυκλικών διαδρομών μικρών αστικών λεωφορείων (mini bus) για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Συντήρηση, επισκευή και καθαρισμό 14 μπρούτζινων, ορειχάλκινων και μαρμάρινων αγαλμάτων και προτομών σε πάρκα και πλατείες της πόλης, από ειδικές Υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης και την Π.Β.Α.

 

Στα συμβούλια της Δ/Κ Μυτιλήνης κλήθηκαν και συμμετείχαν:

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης «ΑΣΠΙΔΑ» κος Ν. Γιαννάκας προκειμένου να συζητηθούν οι πεζοδρομήσεις στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης και τα Λαδάδικα, η σωστή και νόμιμη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τους καταστηματάρχες που να αφήνει επαρκή χώρο για την κίνηση πεζών, καροτσιών και ΑΜΕΑ, ο σεβασμός στη διαχείριση των κοινόχρηστων-δημόσιων χώρων, η τήρηση των ωραρίων και της επιτρεπτής στάθμης θορύβου κατά τη χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων, η καθαριότητα και η χρήση κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κος Γ. Μουτζούρης, με τον οποίο συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν πρωτοβουλίες για τον εξωραϊσμό και την εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς στην Ερμού και τις άλλες εμπορικές οδούς της πόλης (κυκλοφορία οχημάτων, τροφοδοσία καταστημάτων, καθαριότητα, μελέτη σκίασης, όψεις καταστημάτων, εκδηλώσεις προωθητικών ενεργειών κλπ).

 

Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου συναντήθηκε προσφάτως:

με την Τεχνική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΛ προκειμένου να ενημερωθεί για τα 3 σημαντικότατα έργα που εκτελούνται ή προγραμματίζονται να εκτελεστούν όπως η εξέλιξη του έργου αγωγού ομβρίων Λαγκάδας για το οποίο τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει αγαστή συνεργασία με την επιτροπή κατοίκων και καταστηματαρχών της Α. Γιανναρέλλη, το έργο αντικατάστασης 18 χλμ. αγωγών ύδρευσης στην πόλη, η χρηματοδότηση του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων νοτίων προαστίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και η πορεία ανάθεσης για την έναρξη κατασκευής του συγκεκριμένου έργου που οφείλει να επισπευτεί.

με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης κο Π. Τσακύρη με τον οποίο συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η σύσταση Λαογραφικού Ομίλου Μυτιλήνης που θα αναβιώσει και θα αναδείξει τοπικές παραδόσεις και έθιμα στις γειτονιές και συνοικίες της πόλης μας, κατόπιν παλαιότερης σχετικής απόφασης της Δ/Κ Μυτιλήνης.

με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κο Ε. Τζιμή στον οποίο ο Πρόεδρος έθεσε, μεταξύ άλλων, θέματα για την κατασκευή και πιστοποίηση ασφαλών παιδικών χαρών (με βάση τη δυνατότητα ένταξής τους σε προγράμματα χρηματοδότησης), την ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ-βόλεϊ εντός σχολικών συγκροτημάτων και επιτακτικές ανάγκες για την επισκευή με ασφαλτόστρωση/τσιμεντόστρωση κύριων οδικών αρτηριών στο κέντρο της πόλης όσο και δρόμων στις συνοικίες.