Στο Ράλλη Αιγαίου το Μυτιληνιό σκάφος Sun Fizz


Η 59η διοργάνωση του Ράλλυ Αιγαίου που είναι αφιερωμένη στη σφαγή της Χίου (1822), διοργανώνεται αυτές τις μέρες από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλασσής. Ο στόλος συνοδεύεται από το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως του Πολεμικού Ναυτικού «Άτλας Ι».

Ο αγώνας έχει και Λεσβιακή χροιά καθώς Το σκάφος Sun Fizz του ΛΟΑΙΘ συμμετέχει στη διοργάνωση. Το Sun Fizz στην 1η ιστιοδρομία από το Σούνιο για τη Βολισσό της Χίου δεν έλαβε μέρος, αλλά στη χτεσινή 2η ιστιοδρομία της διοργάνωσης έδειξε με το καλημέρα γιατί έχει τόσες διακρίσεις σε ιστιοπλοϊκους αγώνες τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Κατέλαβε την 1η θέση και σήμερα στην 3η ιστιοδρομία οι ευχές όλων είναι να καταφέρει να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις.

Όσο αφορά τη χτεσινή 2η ιστιοδρομία μετά από μία απαιτητική κούρσα τον 50νμ από την Βολισσό της Χίου προς τον φάρο Βενέτικο νότια της Χίου και έπειτα απο 9 ώρες αγώνα η ομάδα του Sun Fizz κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην κατηγορία sport.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 11:00 το πρωί με πολύ καλό άνεμο που μας έδωσε την δυνατότητα να ταξιδέψουμε γρήγορα πρύμα μέχρι τα Μεστά. Ένα κόψιμο του αέρα λίγο πριν το Βενέτικο έδωσε την ευκαιρία να μας φτάσουν τα πιο πίσω σκάφη και να μείνουμε πίσω καθ' όλη την διάρκεια και να προσπαθούμε να μειώσουμε την διαφορά.

Μετά το σημείο στροφής ο αέρας ανέβασε ένταση και με το υπόλοιπο της διαδρομής να είναι όρτσα. Η ομάδα πίεσε εξοπλισμό και σκάφος για το καλύτερο δυνατόν. Αργά το απόγευμα τερματίσαμε έξω από το λιμάνι των Λημνιών έχοντας πετύχει μία ικανοποιητική κούρσα και απόδοση.