SEO: Γιατί είναι ένα από τα καλύτερα κανάλια επισκεψιμότητας


Ο στόχος των περισσότερων επιχειρήσεων είναι διττός: να ξεχωρίσουν από τους ανταγωνιστές τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Έτσι, στην σημερινή εποχή, πολλοί ιδιοκτήτες εταιριών επιλέγουν να πετύχουν τον συγκεκριμένο στόχο με την είσοδο τους στον ψηφιακό κόσμο. Η δημιουργία ενός ιστότοπου είναι το πρώτο βήμα, το δεύτερο είναι η σωστή προώθησή του. Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αύξησης της επισκεψιμότητας του website είναι το SEO και στις επόμενες παραγράφους θα εξηγήσουμε αναλυτικά τους λόγους.

Τιείναιτο Search Engine Optimization ήαλλιώς SEO

Αν εισήλθατε πρόσφατα στο κόσμο του διαδικτύου με την δημιουργία μίας ιστοσελίδας, πιθανότατα νιώθετε μπερδεμένος με την πληθώρα νέων όρων που έχετε ακούσει ή έχετε διαβάσει. Σύντομα θα σταματήσετε να αισθάνεστε έτσι, μιας και θα κατανοήσετε πλήρως τι σημαίνουν τα τρία γράμματα που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου.

Το “SEO” είναι τα αρχικά των αγγλικών λέξεων ‘Search Engine Optimization’ που σημαίνει «βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης». Πρόκειται για ένα σύνολο τεχνικών που πραγματοποιούνται σε κάθε ιστοσελίδα με σκοπό να βελτιωθεί, να προβληθεί στις μηχανές αναζήτησης, όπως την Yahoo, το Bing και την Google, να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και στην συνέχεια να μετατραπούν σε πελάτες της επιχείρησης.

Πως λειτουργούν το SEO και οι μηχανές αναζήτησης

Η Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης ανιχνεύουν τις νέες ιστοσελίδες που υπάρχουν με την βοήθεια του λογισμικού ανίχνευσης Googlebot. Αυτό το λογισμικό συγκεντρώνει όλες τις λέξεις που βλέπει στα νέα websites και επεξεργάζεταιτις πληροφορίες που υπάρχουν στο περιεχόμενο τους.

Στην συνέχεια, μόλις ο χρήστης πληκτρολογήσει στην μπάρα αναζήτησης μία λέξη, η Google ψάχνει από το ευρετήριο λέξεων που έχει συλλέξει, την κατάλληλη για να τον βοηθήσει σε αυτό που αναζητά. Ο ρόλος του SEO σε ένα site είναι να αποδείξει στην Googleπως το περιεχόμενό του δίνει την βέλτιστη απάντηση στο ερώτημα του χρήστη.

Ένας βελτιστοποιημένος ιστότοπος βρίσκεται στα πρώτα αποτελέσματα της σελίδας της Google και είναι κάτι που επιδιώκουν όλοι οι δημιουργοί των ιστοσελίδων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης εξασφαλίζουν στους ιστότοπους οργανική επισκεψιμότητα.

Γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντική η οργανική επισκεψιμότητα

Η οργανική επισκεψιμότητα που αποκτά ένα website με την βοήθεια του SEO είναι πολύ σημαντική καθώς είναι στοχευμένη. Οι χρήστες επισκέπτονται ένα βελτιστοποιημένο ιστότοπο αφού πρώτα έχουν αναζητήσει συγκεκριμένα keywords. Αυξάνονται οι πιθανότητες οι νέοι επισκέπτες να μετατραπούν σε πελάτες γιατί δεν «κλικάρουν» τυχαία στο ιστότοπο που εμφανίζεται στην Google.

Γιατί το SEO βοηθάει περισσότερο στην αύξηση επισκεπτών ενός website

Το SEO είναι ο πυρήνας όλων των υπόλοιπων καναλιών digital marketing. Χωρίς αυτό, καμία άλλη προσπάθεια μάρκετινγκ ενός ιστότοπου δεν θα είναι αποτελεσματική. Η κατάταξη ενός SEO βελτιστοποιημένου site στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης είναι περισσότερο μόνιμη από ό,τι σε άλλες περιπτώσεις μάρκετινγκ και αυτό το γνωρίζουν καλά οι ειδικοί του https://seodominator.org.

Αν επιλέξετε δοκιμαστικά την οδό των πληρωμένων διαφημίσεων θα καταλάβετε καλύτερα την αξία του SEO. Η ιστοσελίδα σας θα δέχεται επισκέψεις από νέους χρήστες μόνο για όσο διάστημα θα πληρώνετε την διαφημιστική καμπάνια. Μόλις πληρωμένη διαφήμιση σταματήσει, αυτόματα θα σταματήσει και η επισκεψιμότητα.

Αντίθετα, οι ενέργειες του SEOσε ένα website είναι ανέξοδες και είναι δυνατόν η προσέλκυση νέων επισκεπτών να διαρκέσει για αρκετά χρόνια. Επιπλέον, ένας ιστότοπος που βρίσκεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google θεωρείται αξιόπιστος από τους χρήστες του διαδικτύου.

Με την ενίσχυση αυτής της αξιοπιστίας και της φήμης του ιστότοπου σας θα χτίσετε ευκολότερα σχέσεις εμπιστοσύνης με τους επισκέπτες και τους δυνητικούς πελάτες σας. Θα είστε σε θέση να γνωρίζετε τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις όσων επισκέπτονται την ιστοσελίδα και μελλοντικά θα μπορείτε να τους προσφέρετε ό,τι προτιμούν. Επίσης, με την βοήθεια των ενεργειών του SEO η ιστοσελίδα σας θα ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες και θα καταφέρει να νικήσει με επιτυχία τον ανταγωνισμό.

Ανακεφαλαιώνοντας, το SEO είναι ένα από τα καλύτερα κανάλια επισκεψιμότητας για τις ιστοσελίδες που το επιλέγουν καθώς τα θετικά αποτελέσματα που προσφέρει είναι δωρεάν και μακροχρόνια. Επιλέξτε την βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης για την προβολή του site σας, και σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε.