Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα του συλλόγου Ελιά σε δράση με θέμα την ενδοοικογενειακή βία (ΒΙΝΤΕΟ, PICS)


Το απόγευμα της 8/6/2022 ο σύλλογος Ελιά σε δράση πραγματοποίησε στη Μυτιλήνη και στο ξενοδοχείο Λέσβιον την πρώτη ημερίδα του

Το απόγευμα της 8/6/2022 ο σύλλογος Ελιά σε δράση πραγματοποίησε στη Μυτιλήνη και στο ξενοδοχείο Λέσβιον την πρώτη ημερίδα του με θέμα την ενδοοικογενειακή βία, ξεκινώντας μια σειρά ημερίδων με στόχο την ανάδειξη ανάλογων ευαίσθητων κοινωνικών ζητημάτων, που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε, ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός όλων μας μέσα από την προβολή διαφόρων σοβαρών κοινωνικών θεμάτων, όπως επίσης και η εγρήγορση των εμπλεκομένων αρμοδίων φορέων.

Μέσα από τη χθεσινοβραδινή ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία με εκλεκτούς προσκεκλημενους ομιλητές και ομιλήτριες αναδείξαμε το υπαρκτό και σε διαρκή έξαρση πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας στην ελληνική κοινωνία, τις αιτίες, τις μορφές, την ψυχοσύνθεση θύματος και θύτη, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Ο βασικός μας όμως στόχος ήταν να ενημερώσουμε τους αποδέκτες του αρνητικού αυτού φαινομένου, ότι υπάρχει λύση απέναντι στο φόβο, τη ντροπή και την ανέχεια, όπως υπάρχει και η ανάγκη να αυστηροποιηθούν οι νόμοι, που αφορούν στη διασφάλιση της ψυχικής και σωματικής ακεραιότητας αλλά και της αξιοπρέπειας κάθε ατόμου.

Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την τιμή που μας έκαναν με την παρουσία τους και για την όλη συνδρομή τους με τις ομιλίες τους το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Μυτιλήνης και ιδιαίτερα τις κυρίες Μαρία Συμινή, Αλεξάνδρα Γιαννακού και Εριφύλλη Γιαννάκα, το γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου και ιδιαίτερα την κυρία Χρύσα Παπανικολάου, καθώς και τους ψυχολόγος κυρίους Αντώνιο Μήτο και Χρήστο Καλογερόπουλο για τα όσα ενδιαφέροντα μας ανέφεραν.

Θερμές ευχαριστίες και στον κ. Γιώργο Στεφάνου για την αμέριστη στήριξη στο σύλλογό μας, ο οποίος μέσα από την ενημερωτική ιστοσελίδα του lesvospost κάλυψε ζωντανά την όλη εκδήλωση.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης, που με εκπρόσωπό της ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, ομοίως και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτη Ζαφείριου, αλλά και όλους όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας στην ημερίδα αυτή.

Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε στο μέλλον με παρόμοιες εκδηλώσεις, πιστεύοντας ότι η ενημέρωση των συμπολιτών μας γύρω από καίρια ζητήματα, που ταλανίζουν την κοινωνία μας είναι η αρχή για την σωστή αντιμετώπισή τους. Σας ευχαριστούμε!

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΕΛΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας δυναμικά!