Lesvos Brevet 300km «Giro di Lesvo» επετειακό! Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022


Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου έχει την τιμή και την χαρά να ανακοινώσει την διεξαγωγή του Lesvos Brevet 300km «Giro di Lesvo» το οποίο είναι επετειακό και θα χαρίσει ένα μοναδικό ανά τον κόσμο αναμνηστικό μετάλλιο.


Φέτος γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την διεξαγωγή του πρώτου Brevet, οι διοργανωτές Audax Club Parissien, έχουν ορίσει την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί το Lesvos Brevet 300km «Giro di Lesvo» ως ημερομηνία διεξαγωγής των επετειακών ανά τον κόσμο Brevet για τα 300 χιλιόμετρα και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνει ένα από τα 3 που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.


Η διοργάνωση ακολουθεί τα γαλλικά πρότυπα ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού με υλοποίηση της διοργάνωσης στα πλαίσια της Brevet Randonneurs Mondiaux και Audax Club Parissien υπό την επίβλεψη του Brevet Randonneurs Greece και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου UNESCO Global Geopark.
Το Brevet είναι ποδηλατική διαδρομή μη υποστηριζόμενη, όπου οι ποδηλάτες έχουν μόνο όσα θεωρούν οι ίδιοι απαραίτητα πάνω στο ποδήλατο τους, καλούμενοι να καλύψουν συγκεκριμένη διαδρομή μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο. Νικητές είναι όλοι όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου, το οποίο είναι αρκετό για να απολαύσουν τις ομορφιές της Λέσβου.


Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, θα δοθεί ατομική εκκίνηση των randonneurs από τις 7 έως τις 8 το πρωί με στόχο την κάλυψη των 308χλμ μέσα στο χρονικό όριο των 20 ωρών. Η διαδρομή έχει 4800 θετικά υψομετρικά και θα περάσει από Θερμή, Μανταμάδο, Στύψη(1ο control), Πέτρα, Σκαλοχώρι, Βατούσσα, Άντισσα, Σίγρι(2ο control), Ερεσό, Μεσότοπο, Παράκοιλα, Καλλονή, Αρίσβη(3ο control), Αχλαδερή, Αμπελικό, Ακρασι(4ο control), Μελίντα, Πλωμάρι, Πέραμα(5ο control), Λάρσο, Λουτρά, Χαραμίδα, Κράτηγο και τερματισμό στη Μυτιλήνη.


Στα σημεία ελέγχου θα υπάρχει τροφοδοσία με τοπικά προϊόντα για τους συμμετέχοντας.


Πληροφορίες: Διαδρομή – Road Book – Control times – Σημείο εκκίνησης
Παρακάτω θα βρείτε την ηλεκτρονική εγγραφή για τους ενδιαφερόμενους. Οι εγγραφές λήγουν την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022.


Υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή του οι ποδηλάτες είναι υποχρεωτικό να έχουν ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ BREVET.


ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ BREVET
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ BREVET


Πληροφορίες: cyclingclublesvos@gmail.com και 6942821287


300 χιλιόμετρα μέσα στην καταπράσινη Λέσβο,
300 χιλιόμετρα μέσα στο Γεωπάρκο της Λέσβου,
300 χιλιόμετρα από το χθες έως το σήμερα.