Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επιστρέφει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης "Ευγενία Κλειδαρά"


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης "Ευγενία Κλειδαρά", ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει φέτος, για τρίτη χρονιά, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους φίλους τους, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς. Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές. 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Διευθυντής είναι ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης. 

 

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης "Ευγενία Κλειδαρά", Δοϊράνης και Γιαννιτσών (Πάρκο Χατζηδήμου), τηλ: 22510-45434, e-mail: dimotikivivliothikimitilinis@gmail.com.