Δήμος Δυτικής Λέσβου : «Είμαστε Νησιώτες»


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του Καλοκαιρινού Προγράμματος «Είμαστε Νησιώτες», στις 27 Ιουνίου, με αθλητικό κατά βάση και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, που φέτος φιλοδοξεί να διασυνδεθεί και με άλλους τομείς.

Η Διεύθυνση  Αθλητισμού του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, διοργανώνει ξανά για δύο εβδομάδες τη δράση «Είμαστε Νησιώτες», με κύριο στοιχείο τον αθλητισμό σε συνδυασμό φέτος με πολιτιστικές-θρησκευτικές δραστηριότητες.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ), σε συνεργασία με το «Princess Charlene of Monaco Foundation» του project «safe Greece», από το οποίο ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, είναι ο πρώτος που έλαβε μόλις πέρυσι την σχετική πιστοποίησή του.

Μέσω της δράσης που είναι δωρεάν, τα παιδιά αποκτούν δεξιότητες κολύμβησης και ασφάλειας στον νερό, ναυαγοσωστικές γνώσεις με πιστοποίηση, παιχνίδια στο γήπεδο, όσο και την άμμο καθώς και πολιτιστικές-θρησκευτικές γνώσεις. Ακόμη το πρόγραμμα περιλαμβάνει την απόκτηση εμπειριών από την πεζοπορία και από επισκέψεις σε θρησκευτικούς χώρους.

Πρώτος σταθμός για το «Είμαστε Νησιώτες» είναι η Σκάλα Καλλονής και στη συνέχεια ο Πολιχνίτος, σε ακριβείς ημερομηνίες και ώρες που θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο γραφείο Αθλητισμού (πίσω από την εθνική τράπεζα της Καλλονής) ή αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο sportswlesvos@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες υπεύθυνη του προγράμματος Παπασταύρου Βασιλική (ΠΕ Φυσικής Αγωγής) 22530-30005.