Μυτιλήνη: Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό


την Τρίτη 07.06.2022 στο Πάρκο Χατζηδήμου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Εμείς οι εργαζόμενοι στο προσφυγικό, από το 2015 δίνουμε καθημερινά την μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχει το πεδίο, δουλεύοντας με ένα από τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Καλούμαστε όλα αυτά τα χρόνια να τοποθετούμε προσωρινούς επιδέσμους σε μια μόνιμα ανοιχτή πληγή, αντιμέτωποι με την αδιαφορία εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Σήμερα και ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το δήθεν τέλος του προσφυγικού στα νησιά και την  επιτυχημένη διαχείριση του ζητήματος από μεριά της, η πραγματικότητα με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους χιλιάδες εκτοπισμένους, έρχεται να μας δείξει με το πιο τρανταχτό τρόπο ότι το προσφυγικό δεν τελειώνει έτσι απλά, πόσο μάλιστα όταν βλέπουμε να επενδύονται τόσα πολλά στην δημιουργία και την θεσμοθέτηση νέων κλειστών κέντρων φυλακών.

Όλοι έχουμε δει ότι παρόλη αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι στο προσφυγικό είμαστε αντιμέτωποι με απολύσεις, τρομοκρατία κλπ. με πρόσχημα το κλείσιμο προγραμμάτων λόγω μειωμένου αριθμού προσφύγων στις δομές. Η εικόνα αυτή αποτυπώθηκε και στην σύσκεψη της επιτροπής 15/4 και σε συνέχεια των δράσεών μας καλούμε σε νέα σύσκεψη κάθε συνάδελφο/ισσα για να κλιμακώσουμε την δράση μας απέναντι σ' αυτή την δύσκολη κατάσταση και να μην μείνουμε απλά σε κατάσταση αναμονής.

Όλοι και όλες  στην σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό, την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 20.00, στο πάρκο Χατζηδήμου (Οδός Κομνηνάκη).

 Ένα πράγμα είναι πια ξεκάθαρο:

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!