Την κατακρεούργηση των κυπαρισσιών στο “κάτω Σχολειό” Μανταμάδου καταγγέλλει ο σύλλογος «Ηλιαχτίδα»


Καταγγελία από τον Φυσιολατρικός – Ανθρωπιστικός Σύλλογος “Ηλιαχτίδα” Μανταμάδου

Ως Φυσιολατρικός – Ανθρωπιστικός Σύλλογος “Ηλιαχτίδα” Μανταμάδου δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για την κατακρεούργηση των κυπαρισσιών στο “κάτω Σχολειό” Μανταμάδου, το πρωί του Σαββάτου, 11 Ιουνίου 2022. Το μπαλάκι των ευθυνών μεταφέρεται κυριολεκτικά από τον Άνα στον Καϊάφα με το τοπικό συμβούλιο να δηλώνει ανενημέρωτο ή αναρμόδιο και οι Διοικητικές Υπηρεσίες του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Δυτικής Λέσβου “ανοιχτές” σε συζητήσεις για το “πρόβλημα”. Η ζημιά έγινε και είναι μη αναστρέψιμη όμως είναι πλέον προφανές ότι δεν έχουν τηρηθεί ούτε στο ελάχιστο οι τυπικές διαδικασίες. Γι’ αυτό διερωτόμαστε υπάρχουν τα παρακάτω και αν ναι παρακαλούμε να τεθούν υπόψη μας:

 

- Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επιτρέπει την κοπή ή το κλάδεμα των κυπαρισσιών

- Γνωμάτευση υπεύθυνου Γεωπόνου που εγκρίνει τέτοιου είδους το “κλάδεμα”

- Εισαγγελική εντολή που διέτασσε την κοπή ή το κλάδεμα των κυπαρισσιών λόγω επικινδυνότητας έπειτα από καταγγελίες των περιοίκων.

 

Είναι εγκληματικό να καταστρέφονται με αυτόν τον τρόπο δέντρα και να διαταράσσεται συνολικά το οικοσύστημα δεδομένου ότι εκτός των άλλων πρόκειται για εποχή αναπαραγωγής και φιλοξενούνταν νεοσσοί στα κλαδιά που αφαιρέθηκαν.

Με εκτίμηση το ΔΣ του Συλλόγου